fnt-2016-selectia-oficiala

Festivalul Național de Teatru din București se desfășoară, pentru al doilea an consecutiv, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, domnul Klaus Iohannis. Este singurul eveniment dedicat teatrului care, anul acesta, se bucură de acest privilegiu.

„Suntem deosebit de onorați de atenția pe care Președinția României, cu precădere domnul Klaus Iohannis, o acordă din nou fenomenului cultural reprezentat de Festivalul Național de Teatru, arătând prin aceasta respectul cuvenit unei bresle care își coagulează creativitatea în cadrul celui mai important eveniment pentru teatrul din România și așezându-l astfel între prioritățile naționale în domeniul culturii”, sublinia directorul Festivalului, Marina Constantinescu, care a gândit ediția din 2016 „ca pe un manifest împotriva distrugerii aristocrației culturii, a valorilor civice, a lumii profunde, normale și așezate. Un altfel de a fi împreună, o vreme, ca să ne păstrăm verticalitatea, moralitatea și visele”.

festivalul-national-de-teatru

Cea de-a 26-a ediție a Festivalului Național de Teatru care se va desfășura la București, între 21 și 30 octombrie 2016, va arăta, în cele zece zile, valoarea din acest moment a teatrului autohton prin 40 de spectacole romanești selecționate, care vor fi prezentate pe scenele instituțiilor partenere din București.

Pe lângă producțiile teatrale naționale, trei creatori străini de elită: Lev Dodin, Angelin Preljocaj și Carolyn Carson vor fi prezenți cu operele lor în Capitală, în calitate de invitați speciali ai Festivalului Național de Teatru.

Comunicat al UNITER

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Festivalul Național de Teatru

 

costintuchilaFNT 2016festivalul national de teatru 2016,spectacole romanesti fnt,UNITER
Festivalul Național de Teatru din București se desfășoară, pentru al doilea an consecutiv, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, domnul Klaus Iohannis. Este singurul eveniment dedicat teatrului care, anul acesta, se bucură de acest privilegiu. „Suntem deosebit de onorați de atenția pe care Președinția României, cu precădere domnul Klaus Iohannis, o acordă din...