teatrul evreiesc de stat spectacol lectura

Teatrul Evreiesc de Stat din București vă invită miercuri, 13 decembrie 2017, la ora 19.00, la spectacolul-lectură participativ ”Prețul corect”, realizat în cadrul programului Ticun OlamScenariul: Andreea Vălean și Peca Ștefan. Regia: Andreea Vălean. Distribuția: Marius Călugărița, Cristina Cîrcei, Mircea Dragoman, Natalie Ester, Anka Levana, Arabela Neazi, Katia Pascariu, Monia Pricopi.

Care este prețul corect pentru un evreu? Cât ați plăti ca să cumpărați un evreu? Mai mult de 300.000 de evrei originari din România au fost vânduți statului Israel în perioada 1949–1989. Doar câteva mii au mai rămas în România.

Afis - Pretul corect

Vă invităm să participați la experimentul propus de TES, prin care încercăm să determinăm împreună care este prețul corect pentru o ființă umană. Este ”totul de vânzare”? Ce ”vindem” și ce ”cumpărăm” unul de la celălalt, în fiecare zi? V-ați întrebat vreodată cât valorați în momentul de față? Cât ați valorat la un moment dat în trecut? Au relațiile un preț? Sau numai bunurile obținute sau moștenite? Se poate pune un preț pe genealogie, etnie, religie, istorie, așezare geopolitică?

Cum se schimbă acest preț? În ce situații am fi dispuși să ne vindem sau să ne cumpărăm aproapele? Ne vindem sau nu ne vindem țara, orfanii, talentul? Într-un joc interactiv cu actorii teatrului ne vom pune în postura de a găsi răspunsuri la unele dintre aceste întrebări sau de a formula altele. Vă încurajăm să participați împreună cu cineva apropiat, membru de familie sau prieten, cu care să puteți împărtăși această experiență. Intrarea este liberă, tot ce trebuie să faceți este să vă implicați activ în jocurile propuse de actori.

Ticun Olam este un program de teatru pentru dreptate socială, inițiat de Teatrul Evreiesc de Stat și coordonat de David Schwartz și Andreea Vălean.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile. Mai multe informații despre programele și activitățile Teatrului Evreiesc de Stat puteți afla de pe site-ul nostru www.teatrul-evreiesc.ro sau de pe pagina de Facebook www.facebook.com/teatrulevreiesc.

Comunicat al Teatrului Evreiesc de Stat din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul Evreiesc de Stat

 arhiva rubricii Spectacol-lectură

costintuchilaSPECTACOL-LECTURĂAndreea Vălean. Distribuția: Marius Călugărița,Anka Levana,Arabela Neazi,Cristina Cîrcei,David Schwartz,evrei din romania,joc interactiv,Katia Pascariu,mircea dragoman,Monia Pricopi,natalie ester,Prețul corect,Teatrul Evreiesc de Stat din București,Ticun Olam
Teatrul Evreiesc de Stat din București vă invită miercuri, 13 decembrie 2017, la ora 19.00, la spectacolul-lectură participativ ”Prețul corect”, realizat în cadrul programului Ticun Olam. Scenariul: Andreea Vălean și Peca Ștefan. Regia: Andreea Vălean. Distribuția: Marius Călugărița, Cristina Cîrcei, Mircea Dragoman, Natalie Ester, Anka Levana, Arabela Neazi, Katia Pascariu, Monia Pricopi. Care...