festival-comedie-buzau-comic-7-b

În perioada 3–9 octombrie 2016, la Buzău s-a desfășurat prima ediție a Festivalului Internațional de Teatru Independent de Comedie „Comic 7 B”. Timp de șapte zile, festivalul a adus pe scenă spectacole de teatru și improvizație din România și din străinătate, improvizație pentru copii, ateliere de actorie, expoziții și alte evenimente.

buzau-comic7b_afis

Festivalul „Comic 7 B” este organizat după conceptul creat de actorul Cristi Martin în colaborare cu actorul Iulian Ilinca, cei doi făcând parte din echipa care s-a ocupat de selecția spectacolelor din festival. Comic 7 B s-a desfășurat în sistem competițional și a avut două secțiuni: de comedie și de improvizatie, două componente dintre cele mai puternice și cu o dezvoltare vertiginoasă ale artei spectacolului, la nivel internațional, precum și în România.

Câștigătorii celor două secțiuni au fost deciși de jurii formate din profesioniști ai scenei, actori, regizori, producători de teatru, profesori de actorie și improvizație, printre care actorul și profesorul Radu Gabriel, actorul, regizorul și producătorul Vlad Zamfirescu, actrița și profesoara Victoria Dicu, actorul Cătălin Neamțu, actrița și profesoara Mihaela Sârbu.

divort-in-ziua-nuntii

Divorț în ziua nunții, regia: Cătălin Stelian, Teatul InDart, București

Cristi Martin, organizator: „Festivalul a fost creat din dorința de a le oferi și buzoienilor ocazia de a savura spectacole de comedie excelente, produse independent, pentru că acest gen de producție este printre cele mai importante la nivel internațional, iar în România este, practic, direcția cu cea mai puternică dezvoltare din zona artei actorului. Pe de altă parte, improvizația a fost locul unde publicul buzoian a putut interacționa direct cu actorii de pe scenă, ba chiar a putut fi pe scenă, lângă ei. Buzăul merită să fie gazda cât mai multor evenimente de artă și cultură și ne dorim să contribuim la această deschidere. Mai mult, am invitat în festival actori și regizori buzoieni pe care publicul de aici nu are ocazia de a-i vedea foarte des.”

frank-sumatra

Frank Sumatra, regia: Neil Armstrong şi Mike Yeaman, Marea Britanie

Publicul buzoian și nu numai a putut vedea o serie de spectacole deosebite din România, Marea Britanie și Republica Moldova, cu montări originale ale unor piese clasice și moderne, cu distribuții cu nume foarte cunoscute ale scenei, precum și tineri actori foarte talentați. Spectacole care au fost programate în festival: teatru – click aici; improvizație – click aici.

„Ne bucură faptul că și Buzăul începe să fie un punct de reper pe harta iubitorilor de cultură, în general, și de teatru, în special. Este o oportunitate pentru publicul buzoian de a urmări și altfel de reprezentații, de a-și extinde orizontul cultural. În același timp, acest festival dă posibilitatea județului Buzău de a primi oaspeți atât din țară, cât și din străinătate, oaspeți care să descopere povești și locuri cu adevărat interesante și care să revină”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Comic 7 B promovează producțiile independente de calitate, create în afara tiparelor clasice, umorul de excepție, manifestările artistice interdisciplinare – pe scurt, conceptul de artă modernă deschisă unui public cât mai larg, pe care dorește să îl apropie de aceste manifestări.         

Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie „Comic 7 B” a fost organizat de Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău și cu susținerea Teatrului „George Ciprian” din Buzău și a Primăriei Buzău.

Parteneri: Adrenalitera, O’Brothers Pub Buzău.

Parteneri media: Radio România Cultural,  Grup Media TVSat, Campus Media, TV Buzău, TheLavenderist.com.

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva rubricii Festivaluri

 

costintuchilaFESTIVALURIcomedie,Divorț în ziua nunții,festival buzau comic 7 b,teatrul george ciprian buzau
În perioada 3–9 octombrie 2016, la Buzău s-a desfășurat prima ediție a Festivalului Internațional de Teatru Independent de Comedie „Comic 7 B”. Timp de șapte zile, festivalul a adus pe scenă spectacole de teatru și improvizație din România și din străinătate, improvizație pentru copii, ateliere de actorie, expoziții și...