premiera amadeus sibiu

Secţia Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu celebrează deschiderea stagiunii de toamnă cu o premieră, spectacolul Amadeus de Peter Shaffer, în regia lui Gavriil Pinte. Publicul sibian este invitat să descopere jocul intrigilor de la curtea vieneză din vremea lui Mozart şi a rivalului său, Salieri. Premiera va avea loc joi, 2 octombrie, ora 19.00, la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu. Evenimentul este susţinut de BRD Groupe Société Générale. 

Echipa creatoare a spectacolului ̔Un tramvai numit Popescu, regizorul Gavriil Pinte şi scenografa Roxana Ionescu, şi-au reunit forţele pentru a crea un nou spectacol, de data aceasta pentru iubitorii de mistere, melodramă și… Mozart, într-o scenografie simplă, însă plină de tâlc. 

Foto TNRS_Amadeus_ dragos dumitru

Foto: Dragoș Dumitru

Piesa scrisă de Peter Shaffer porneşte pe urmele lui Mozart, cel idolarizat astăzi în întreaga lume, dar care a avut o ascensiune rapidă şi un sfârşit plin de mister. Spectacolul s-a jucat pentru prima oară în 1979 la Londra. Câţiva ani mai târziu, în 1984, regizorul Milos Forman o transpune în film şi primeşte premiul Oscar. 

Iniţial compozitorul cu cel mai mare succes la curtea Împăratului austriac, Salieri îşi pierde statutul privilegiat în momentul în care copilul-minune Mozart apare pe scena muzicală a epocii. Ros de invidie, Salieri jură să se răzbune. Vrea să îl distrugă pe acest Mozart, şi o va face cu orice mijloace. La scurt timp după moartea surprinzătoare a lui Wolfgang Amadeus Mozart, apar zvonuri că acesta ar fi fost otrăvit, iar Antonio Salieri este considerat vinovat. Ce este adevărat şi ce este legendă? Şi cine este criminalul?

Secția Germană – spectacol cu traducere în limba română

Premieră

Amadeus de Peter Shaffer

REGIA: Gavriil Pinte; TRADUCERE în germană: Nina Adler; SCENOGRAFIA: Roxana Ionescu; ASISTENTĂ REGIE: Maria Tomoiagă; DISTRIBUȚIA: Daniel Plier; Wolfgang Kandler; Natalie Sigg; Daniel Bucher; Johanna Adam; Andrei Hansel (a.G.); Ali Deac; Anca Cipariu; Cătălin Neghină.

Durata aproximativă: 1 oră și 50 de minute.

Preţ bilete: 15 lei; 10 lei.

Programul spectacolelor este afişat pe site-ul www.tnrs.ro. Biletele sunt disponibile la Agenţia Teatrală din Bd. Nicolae Bălcescu nr. 17 şi online prin eventim.ro și în rețeaua națională a magazinelor Domo, Germanos, Orange și Vodafone, librăriile Humanitas și Cărturești.

Daniela Plopeanu

PR, Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu

costintuchilaPREMIERĂgavriil pnte,madeus,mozart si salieri,peter shaffer,viena
Secţia Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu celebrează deschiderea stagiunii de toamnă cu o premieră, spectacolul Amadeus de Peter Shaffer, în regia lui Gavriil Pinte. Publicul sibian este invitat să descopere jocul intrigilor de la curtea vieneză din vremea lui Mozart şi a rivalului său, Salieri. Premiera...