UFO premiera tnb

sigla tnbDupă succesul multipremiatului spectacol ”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” de Mark Haddon, regizorul Bobi Pricop revine la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București, la aceeași Sală Pictura, lansând în premieră națională piesa ”UFO” a unuia dintre cei mai talentați și jucați dramaturgi tineri ruși, Ivan Vyrypaev, în traducerea inspirată a Mașei Dinescu.

Distribuția spectacolului (în ordinea apariției în scenă): Ada Galeș, Istvan Teglaș, Ciprian Nicula, Mihai Călin, Raluca Aprodu, Medeea Marinescu, Ion Caramitru.

”UFO”. Foto: Adi Bulboacă

”UFO”. Foto: Adi Bulboacă

Folosind proiecții simultane pe suprafețe diferite, medii virtuale 3D (construite de Paul Spike), live-video (coordonat de Tudor Panduru), o construcție sceno-tehnică inventivă (Paul Popescu și Mizdan) și muzica originală a lui Alexei Țurcan, spectacolul ”UFO” spune poveștile unor oameni care au avut contact cu civilizații extraterestre. Mărturisirile acestor întâmplări sunt tratate cu limpezime, autenticitate și umor, îmbinând adevăruri virtuale cu revelații practice și devenind astfel spectacolul surprinzător al întâlnirii dintre tehnologie și emoție, dintre artă și programare digitală, dintre inovațiile care reconstruiesc teatrul și adevărurile care l-au definit dintotdeauna.

Mecanismele de storytelling folosite în spectacol sunt bazate pe tehnologii de nouă generație integrate într-o dramaturgie a firescului, într-o instalație artistică hi-tech a emoțiilor exprimate pe mai multe planuri, la toate nivelurile de viață, percepție și realitate.

UFO. Foto Adi Bulboacă

”UFO”. Foto: Adi Bulboacă. Sursa: TNB

O montare care sparge propriile convenții, făcând din realitate artificiul suprem, iar din suflet – performance.

”UFO” este spectacolul-experiență de care avem nevoie atunci când uităm de noi din cauza zgomotului din jur, dar și o joacă de-a docu-mistificarea, cu humanoizi verzi, civilizații extraterestre și liniștea unei dimineți senine.

Primele reprezentaţii: 15 şi 16 septembrie 2017, de la ora 20.00, la Sala Pictura.

Premiera oficială va avea loc duminică, 17 septembrie 2017, ora 20.00.

Bilete: la Casa de bilete TNB, precum şi online, pe www.mystage.ro.

Comunicat al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul Național din București

Vezi: Arhiva rubricii Premieră

 

 

costintuchilaPREMIERĂada galeș,bobi pricop,ciprian nicula,extratereștri,ion caramitru,istvan teglas,ivan vyrypaev,medeea marinescu,mihai calin,O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții,raluca aprodu,Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din București,UFO
După succesul multipremiatului spectacol ”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” de Mark Haddon, regizorul Bobi Pricop revine la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București, la aceeași Sală Pictura, lansând în premieră națională piesa ”UFO” a unuia dintre cei mai talentați și jucați dramaturgi tineri ruși,...