muzicantii din bremen turneu in china

În cadrul turneului în China al Teatrului de Animație „Țăndărică” din București, cu spectacolul Muzicanții din Bremen, adaptare de Ema Stere după Frații Grimm, în regia lui Attila Vizauer, au avut loc primele două reprezentații la Beijing, spectacolul bucurându-se de un succes deosebit. Reamintim că în perioada 23 iulie–11 august 2015 Teatrul „Țăndărică” se află într-un turneu extrem de important în China, unde, timp de 3 săptămâni, parcurge în total 15.907 Km și joacă, în 4 mari orașe, 10 reprezentații cu acest spectacol: 3 la Beijing, pe scena Teatrului Național Pentru Copii din China, 2 reprezentații la Teatrul de Artă pentu Copii din Tianjin, 2 reprezentații la Teatrul de Artă pentru Copii din Jinan și 3 reprezentații la Centrul pentru Copii și Femei din Chengdu.

Teatrul National pentru Copii din Beijing

Teatrul Național pentru Copii din Beijing

Muzica originală: Ioan Gyuri Pascu. În distribuție: Gabriel Apostol, Ioan Brancu, Andreea Ionescu, Marin Fagu, Daniela Ruxandra Mihai, George Simian, Adrian Alexandru Neculcea. Scenografia: Mihai Pastramagiu. Coregrafia: Vava Ștefănescu. Textul în limba chineză al spectacolului Muzicanții din Bremen este dublat de actorii profesioniști ai Teatrului Național Pentru Copii din China.

Attila Vizauer DirectorulTeatruluiTandarica PresedinteleTeatruluiBeijingd DirectorICRBeijing

Premiera spectacolului a avut loc miercuri, 14 mai 2014. Muzicanții din Bremen a fost distins cu Premiul pentru expresivitatea şi performanţa mijloacelor artistice în cadrul Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie „Spectacole de colecţie”, ediția a X-a,  13–23 noiembrie 2014. 

imagini spectacole china muzicantii din bremen

Imagini de la primele reprezentații

Turneul este rezultatul unui parteneriat pe termen lung între Teatrul „Țăndărică” și Teatrul Național Pentru Copii din China și reprezintă o oportunitate de colaborare pe termen lung, de prezentare a animației din România într-o zonă în care cultura românească pătrunde mai greu.

Clădirea în care se află sediul ICR Beijing

Clădirea în care se află sediul ICR Beijing

De asemenea, în cadrul turneului, cu ocazia deschiderii oficiale a Institutului Cultural Român din Beijing, sunt programate vernisajul expoziției Călătoria lui Țăndărică și un atelier de mânuire cu păpușile din Muzicanții din Bremen.

Regizorul Attila Vizauer despre Muzicanții din Bremen în China

logo revista teatrala radioVezi și: Turneul Teatrului „Țăndărică” din București în China

Știri despre Teatrul „Țăndărică”

„Construim poduri, trecem graniţe”…, interviu cu Călin Mocanu, directorul Teatrului „Țăndărică”, realizat de Mariana Ciolan

Arhiva rubricii Turnee

costintuchilaTURNEEattila vizauer,beijing,ema stere,fratii grimm,ioan gyuri pascu,muzicantii din bremen turneu in china,teatrul tandarică,vava stefanescu
În cadrul turneului în China al Teatrului de Animație „Țăndărică” din București, cu spectacolul Muzicanții din Bremen, adaptare de Ema Stere după Frații Grimm, în regia lui Attila Vizauer, au avut loc primele două reprezentații la Beijing, spectacolul bucurându-se de un succes deosebit. Reamintim că în perioada 23 iulie–11 august...