psiho-fantezii spectacol-lectura

Asociația Echilibru prin Autogenitate (AEpA) prezintă spectacolul-lectură Psiho-fantezii, eveniment ce acordă spațiu de explorare concretă a temei fanteziilor erotice. Spectacolul este programat vineri, 19 februarie 2016, de la ora 19.00 în Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara (Str. Alba Iulia, nr.2).

Trei apreciate actrițe, Claudia Ieremia de la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Ioana Iacob de la Teatrul German de Stat și Magyari Etelka de la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara, vor lectura în trei limbi, română, maghiară și germană textul adaptat din cartea de succes Pianista a autoarei austriece Elfriede Jelinek, laureată a Premiului Nobel pentru literatură, subliniind astfel spațiul multi-cultural timișorean.

psiho-fantezii-afis

Spectacolul are ca țintă combaterea stereotipurilor, prejudecăților sociale, Asociația propunându-și ca prin programele sale să promoveze sănătatea mintală în toate sferele vieții publice moderne. Lectura teatrală va fi urmată de discuții cu publicul, moderate de  psihoterapeutul Ilona Görög, membră de onoare AEpA.

„AEpA s-a înființat la inițiativa unui grup de psihoterapeuți formați în metoda Trainingului Autogen sub supervizarea Asociației de Psihoterapeuți prin Relaxare și Simboluri. Din asociație fac parte psihoterapeuți, un actor și un asistent social. Ideea spectacolului Psiho-fantezii s-a născut din dorința de a mobiliza potențialul cultural în combaterea prejudecăților sociale, iar cartea Pianista a autoarei Elfriede Jelinek a permis acest lucru. Intrarea este gratuită pentru toți cei care doresc să participe la discuții despre o temă tabu în societate, în contextul în care autoarea nu este o scriitoare pudică, iar modul ei de exprimare poate speria pe mulți. Cei care își fac curaj și sunt interesați de această temă sunt așteptați cu drag”, a declarat Eszteró Emese, președinte AEpA.

logo revista teatrala radioVezi: arhiva rubricii Spectacol-lectură

costintuchilaSPECTACOL-LECTURĂAsociația Echilibru prin Autogenitate,claudia ieremia,Elfriede Jelinek,Eszteró Emese,ioana iacob,Psiho-fantezii,spectacol lectura
Asociația Echilibru prin Autogenitate (AEpA) prezintă spectacolul-lectură Psiho-fantezii, eveniment ce acordă spațiu de explorare concretă a temei fanteziilor erotice. Spectacolul este programat vineri, 19 februarie 2016, de la ora 19.00 în Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara (Str. Alba Iulia, nr.2). Trei apreciate actrițe, Claudia...