Teatru și educație, rubrică de MIRELA NICOLAE

teatru si educatie maria radu mirela radu

2 rubrica teatru si educatie de mirela nicolae rev teatrala radioLumea „sclipicioasă” din jurul lor, produsă şi promovată cu scopuri comerciale, îi derutează şi îi inhibă pe copiii şi adolescenţii de azi. Terapia prin teatru i-ar putea ajuta să comunice mai uşor, să fie ei înşişi în relaţiile cu cei din jur. Este părerea actriţiei şi jurnalistei Maria Radu, care are o bogată experienţă la radioul public şi în spectacolele jucate pentru tineri.

Maria Radu îmi este colegă din 1998. A absolvit UNATC „I. L. Caragiale” în 1997, la clasa profesorului Gelu Colceag. Rolul său de absolvire a fost Viola din A douăsprezecea noapte de William Shakespeare. Un an mai târziu a fost angajată pe post de crainic la Societatea Română de Radiodifuziune şi mulţi ani am lucrat împreună la Radio România Cultural. De un deceniu este redactor la Radio România Actualităţi.

Maria Radu

Maria Radu. Foto: Mirela Nicolae

Primul rol pe o scenă profesionistă i-a fost încredinţat imediat după absolvire, la prestigiosul Teatru Odeon, în spectacolul Copilul unui Dumnezeu mai mic (regia: Theodor-Cristian Popescu). Atunci l-a avut partener pe regretatul actor şi profesormaria radu interviu rtr Adrian Pintea.

A colaborat cu colegi din generaţia sa precum Gheorghe Ifrim, Marius Florea Vizante dar şi cu mari actori ca Marin Moraru sau Adrian Titieni.

De câţiva ani, Maria Radu joacă în producţiile companiilor de teatru independent din Bucureşti şi din ţară.

Ascultaţi-o pe Maria Radu, mama unei adolescente de 16 ani, vorbind cu emoţie despre atât de necesara punte de comunicare între adulţi şi copiii lor, o punte care-i poate uni dacă construită din iubire folosind, printre alte „materiale de construcţie”, pedagogia şi teatrul.

Grafică, ilustrații și editare multimedia: Costin Tuchilă. 

mirela-nicolae

Mirela Nicolae

logo revista teatrala radio

Vezi: Arhiva rubricii Teatru și educație

Alte articole de Mirela Nicolae: Reîntoarcerea la valori poate determina progresul, reportaj 

Ora de educație teatrală 

Între mesajul educaţional şi cel protestatar – NETA 2015, cronică de teatru

Realitatea dintre vis şi coşmar, cronică de teatru

Teatru la superlativ – „Noaptea lui Helver” de Ingmar Vilkvist la NETA 2015, cronică de teatru

„Ȋntre noi e totul bine”. Chiar aşa?, cronică de teatru

Un studiu memorabil: „«Tovarăşul de luptă» Caragiale”, cronică de carte

costintuchilaTEATRU ȘI EDUCAȚIECopilul unui Dumnezeu mai mic,maria radu,marin moraru,mirela nicolae,punti de comunicare orin teatru,rra,sot de vânzare,teatru odeon,teatru si educatie,teatrul roșu
Teatru și educație, rubrică de MIRELA NICOLAE Lumea „sclipicioasă” din jurul lor, produsă şi promovată cu scopuri comerciale, îi derutează şi îi inhibă pe copiii şi adolescenţii de azi. Terapia prin teatru i-ar putea ajuta să comunice mai uşor, să fie ei înşişi în relaţiile cu cei din jur. Este...