festivalul shakespeare craiova 2014 editia 20

logo-mic-stiri-festivalul-shakespeareFestivalul Internațional Shakespeare a continuat joi, 24 aprilie 2014 cu reluarea reprezentaţiei trupei de la Shakespeare’s Globe Theatre din Lodra, de miercuri, din Piaţa William Shakespeare, Mult zgomot pentru nimic, dar şi cu alte evenimente în jurul conceptului de „Shakespeare al tuturor”: Shakespeare povestit copiilor de oamenii mari, film realizat de Studioul TVR Craiova, regia: Bogdan Cristian Drăgan, vernisajul expoziției Festivalul Internațional Shakespeare, expoziţie de artă fotografică realizată de Sorin Radu şi Maria Ştefănescu, deschisă în foaierul Teatrului Naţional ,,Marin Sorescu” din Craiova;  expoziția Costume elisabetane,  realizată de studenţii Departamentului de Scenografie de Teatru de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, coordonator: prof. univ. Ştefania Cenean.

festivalul international shakespeare craiova 2014 editia a noua deschidere

La ora 20, în sala ,,Amza Pellea” a  Teatrului Naţional din a avut loc spectacolul Cum vă place, regia: Silviu Purcărete, spectacol prezentat de Teatrul Naţional din Budapesta.

cum va place regia silviu purcarete

Imagine din spectacolul Cum vă place, regia: Silviu Purcărete

Despre mult aşteptata producţie a renumitului regizor român Silviu Purcărete, Cum vă place sau piatra de temelie în opera lui Shakespeare, o frază este de ajuns pentru a dezvălui doar o idee în jurul căreia a fost conceput spectacolul: „All the world’s a stage…” („Lumea-ntreagă e o scenă…”). În cuvintele regizorului: „Această operă e ca un castel cu numeroase intrări, și nu poți ști unde duce fiecare fără a intra în toate.” Prin întrețeserea firelor narative, Shakespeare se joacă în mod strălucit cu genuri, deghizări, dorințe romantice și dezamăgiri. Într-un concept ce trimite la stilul de joc al erei elisabetane, rolurile feminine sunt jucate de actori bărbați, cu o singură excepție. Într-o întorsătură regizorală stranie, este o actriță cea care îl joacă pe filozoficul Jaques. În spectacol, pădurea din Ardeni este locul unde legile sunt rescrise. Aici, ea este în primul rând o lume a iluziei, jocurilor și teatrului. Ca spectatori, prindem o sclipire captivantă în această „sălbăticie a iluziei teatrale”.

Detalii în reportajul realizat de Raluca Rădulescu

Vezi și: 20 de ani de Festival Shakespeare

Deschiderea Festivalului Internațional Shakespeare, reportaj de Raluca Rădulescu

Bucuroși de oaspeți! L-am „primit” pe Shakespeare la Craiova! de Maria Seiculescu

costintuchilaFESTIVALUL SHAKESPEAREas you like it,costume elisabetane,cum va place,raluca radulescu,shakespeare 450,silviu purcărete,teatrul national craiova
Festivalul Internațional Shakespeare a continuat joi, 24 aprilie 2014 cu reluarea reprezentaţiei trupei de la Shakespeare’s Globe Theatre din Lodra, de miercuri, din Piaţa William Shakespeare, Mult zgomot pentru nimic, dar şi cu alte evenimente în jurul conceptului de „Shakespeare al tuturor”: Shakespeare povestit copiilor de oamenii mari, film...