radio-fiction-desk-teatru-radiofonic-proiect-licee-bucurestene11-1-1

Marți, 17 octombrie 2017, începând cu ora 10.30, la Colegiul Naţional ”Cantemir Vodă” din Capitală, va avea loc cel de-al patrulea work-shop din cadrul proiectului-concurs ”Radio Fiction Desk – 2017. La acestă întâlnire participă trupa de elevi-actori, coordonată de prof. Mihaela Constantinescu, echipa de realizatori Radio România şi invitatul special, cunoscutul actor Vasile Muraru. Piesa de teatru pe care tinerii actori şi-au propus să o pregătească şi să o înregistreze radiofonic este  ”Ciudatul rol al întâmplării” de Ion Băieşu, în regia lui Vasile Manta.

”Radio Fiction Desk – 2017” este un proiect-concurs, aflat acum la cea de-a treia ediţie, realizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media – Teatrul Naţional Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, şi care are drept scop diversificarea manierei de exprimare artistică, a trupelor de elevi-actori din liceele bucureştene, prin realizarea de spectacole de teatru radiofonic.

În cadrul acestei a treia ediţii, care se derulează  pe parcursul anului 2017, participă trupe de actori-elevi de la patru licee bucureştene şi anume: Colegiul Naţional ”Ion Neculce”, Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai”,Şcoala Centrală” şi Colegiul Naţional ”Cantemir Vodă”.

Conform metodologiei de desfăşurare a Proiectului, în toate aceste licee, aflate în concurs, se desfăşoară work-shop-uri la care participă profesionişti ai Redacţiei Teatru, alături de personalităţi ale scenei teatrale din România – colaboratori constanţi ai Teatrului Naţional Radiofonic. La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii înregistrează radiofonic piesele de teatru repetate, în studioul ”Mihai Zirra” al Societăţii Române de Radiodifuziune.

radio fiction desk

După înregistrare și postprocesare, spectacolele sunt postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, în succesiunea realizării lor, unde vor putea fi ascultate şi notate de către toţi ascultătorii teatrului radiofonic. Proiectul ”Radio Fiction Desk – 2017” se va încheia cu o Gala de premiere care va avea loc în luna decembrie.

Puteți asculta și nota, pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, piesele care sunt înregistrate până acum: „Rămăşagul”, o adaptare după Vasile Alecsandri, interpretată de trupa de elevi – actori de la ”Şcoala Centrală”, Steaua fără nume”, o adaptare după Mihail Sebastian, interpretată  de elevii-actori de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai” și ”Bacul nu-i sfârşitul lumii” de Filip Columbeanu, interpretată de elevii – actori de la Colegiul Naţional ”Ion Neculce”.

Începând cu acestă ediţie, Primăria Capitalei este partener instituţional al Proiectului ”Radio Fiction Desk”. 

https://www.facebook.com/RadioFictionDesk

Comunicat al Teatrului Național Radiofonic

logo-revista-teatrala-radioVezi: arhiva Teatrul Național Radiofonic

costintuchilaTEATRUL NAȚIONAL RADIOFONICion baiesu,licee bucurestene,Radio Fiction Desk – 2017
Marți, 17 octombrie 2017, începând cu ora 10.30, la Colegiul Naţional ”Cantemir Vodă” din Capitală, va avea loc cel de-al patrulea work-shop din cadrul proiectului-concurs ”Radio Fiction Desk – 2017”. La acestă întâlnire participă trupa de elevi-actori, coordonată de prof. Mihaela Constantinescu, echipa de realizatori Radio România şi invitatul special, cunoscutul actor...