radio-fiction-desk-teatru-radiofonic-proiect-licee-bucurestene11-1

Marţi,  5 aprilie 2016 proiectul „Radio Fiction Desk – 2016” continuă cu un nou workshop la Colegiul Naţional  „Mihai Viteazul”, începând cu ora 12.00. La această întâlnire vor participa, alături de elevii-actori coordonaţi de profesoara Cristina Nechifor, echipa de realizatori ai proiectului, iar invitată va fi îndrăgita actriţă Adriana Trandafir. O scrisoare pierdută după I. L. Caragiale este piesa pe care tinerii actori şi-au propus să o pregătească şi să o înregistreze radiofonic.

Radio Fiction Desk – 2016” este un proiect-concurs realizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media – Teatrul Naţional Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care îşi propune colaborarea cu  trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureştene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic.

2

Trupa de teatru „Orpheus” a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” are o bogată tradiţie, ea fiind înfiinţată în anul 1999. În cei 17 ani de existenţă, ceea ce înseamnă perindarea a mai bine de patru generaţii de elevi, au fost obţinute numeroase premii la concursurile şi festivalurile de gen, ceea ce demonstrează un interes deosebit pentru arta dramatică, atât în rândurile elevilor, cât şi ale profesorilor şi conducerii liceului.

În cadrul proiectului, ce se derulează  pe parcursul anului 2016, vor participa în concurs trupe de actori-elevi de la patru licee bucureştene şi anume: Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Colegiul Naţional „Spiru Haret” şi Liceul Teoretic „Dante Alghieri”.

În toate unităţile de învăţământ, vor acea loc work-shop-uri, la care elevii actori vor fi îndrumaţi şi pregătiţi de către profesionişti ai Redacţiei Teatru, alături de care vor fi invitaţi şi personalităţi ale scenei teatrale din România – colaboratori constanţi ai Teatrului Naţional Radiofonic.   

Ca şi în prima ediţie, la finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii vor înregistra radiofonic piesele de teatru în studioul „Mihai Zirra” al Societăţii Naţionale de Radiodifuziune, apoi spectacolele vor fi postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, în succesiunea realizării lor.

Astfel, piesele de teatru radiofonic vor putea fi ascultate şi notate de către colegii lor elevi, de profesori, dar şi de alţi iubitori ai teatrului radiofonic. Fiind un proiect-concurs, în luna decembrie a acestui an, Radio Fiction Desk – 2016, se va încheia cu Gala de premiere.

Piesa de teatru Chiriţa în provincie, o adaptare după Vasile Alecsandri, interpretată de elevii de la Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, a fost înregistrată şi poate fi ascultată şi notată pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro.

https://www.facebook.com/RadioFictionDesk

logo revista teatrala radioVezi: arhiva Radio Fiction Desk 

Arhiva rubricii Promo

costintuchilaPROIECTEadriana trandafir,colegiul mihai viteazul,o scrisoare pierdută,radio fictiona desk
  Marţi,  5 aprilie 2016 proiectul „Radio Fiction Desk – 2016” continuă cu un nou workshop la Colegiul Naţional  „Mihai Viteazul”, începând cu ora 12.00. La această întâlnire vor participa, alături de elevii-actori coordonaţi de profesoara Cristina Nechifor, echipa de realizatori ai proiectului, iar invitată va fi îndrăgita actriţă Adriana...