radu beligan teatrul metropolis 14 decembrie 2013 lectia de violoncel

Sâmbătă, 14 decembrie 2013, când va împlini 95 de ani

sigla teatrul metropolisDupă nouă ani de la ultima premieră, Radu Beligan, director onorific al Teatrului Metropolis, revine pe scenă în rolul principal din spectacolul Lecţia de violoncel de Mona Radu.

Maestrul Radu Beligan a ales să-şi sărbătorească ziua de naştere, 14 decembrie, când va împlini 95 de ani, pe scena Teatrului Metropolis, alături de toţi cei apropiaţi lui, oferindu-le cadou premiera Lecţia de violoncel.

Radu Beligan a acceptat provocarea Teatrului Metropolis de a-şi aniversa 95 de ani de viaţa şi 75 de ani de carieră, fiind protagonistul unui nou spectacol, alături de fiica sa Lamia Beligan, dar şi de mai tinerii săi colegi, binecunoscuţii actori Marius Manole şi Tania Popa/Rodica Ionescu, într-o comedie savuroasă. Regia: Felix Alexa.

Vom avem cu toţii onoarea şi imensa bucurie de a-i ura „La mulţi ani!” şi de a-l revedea pe scenă pe maestrul Radu Beligan sâmbătă, 14 decembrie, la ora 19.00, în spectacolul Lecţia de violoncel.

radu beligan

Radu Beligan

Premiera oficială a spectacolului este programată luni, 16 decembrie 2013, la ora 19.00.

După 20 de ani de căsnicie, Eva (Lamia Beligan), o fostă vedetă de film, trăiește suspiciunea că soțul ei, politicianul George Popa (Radu Beligan), îi este infidel. Rănită profund în orgoliu, participă la un casting unde obține un rol într-un film american, dar pentru interpretarea lui, ea trebuie să învețe să cânte la violoncel doar în trei luni. În felul acesta, îl cunoaște pe tânărul profesor Radu Manoliu (Marius Manole), care este însurat cu Gabi (Tania Popa/Rodica Ionescu) și are doi copii.

record radu beligan premiera lectia de violoncel la 95 de ani

Lecția de violoncel. Foto: Teatrul Metropolis

Dacă la început profesorul de violoncel i se pare Evei dezagreabil, treptat se îndrăgostește de el și, fără scrupule, îl seduce, negândindu-se la consecințele care nu întârzie să apară. Despre alegerea Evei, între rolul pe care și-l doreste cu disperare, bărbatul de care s-a îndragostit și soț, veți vedea în comedia Lecția de violoncel.

 Vezi și: La 95 de ani, Radu Beligan joacă în „Egoistul”

Radu Beligan la Teatrul Național Radiofonic în săptămâna aniversară

 

costintuchilaPREMIERĂdirector onorific,eva,felix alexa,lamia beligan,marius manole,mona radu,premiera lecția de violoncel teatrul metropolis beligan,radu beligan la 95 de ani,record radu beligan,violoncel
Sâmbătă, 14 decembrie 2013, când va împlini 95 de ani După nouă ani de la ultima premieră, Radu Beligan, director onorific al Teatrului Metropolis, revine pe scenă în rolul principal din spectacolul Lecţia de violoncel de Mona Radu. Maestrul Radu Beligan a ales să-şi sărbătorească ziua de naştere, 14 decembrie, când...