Biroul Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru (AICT) – Teatrologie anunță cu durere despărțirea de cel pe care l-am numit cu toții „Sir Toby”.

Estetician format de Tudor Vianu, profesor de vocație, Ion Toboșaru a fost un adevărat aristocrat al catedrei. Limbajul său inconfundabil i-a marcat personalitatea și nimeni dintre cei care l-au ascultat fermecați vorbind despre teatru nu îi vor uita glasul și eleganța poetică a vocabularului. Și nici înțelepciunea mereu însoțită de un zâmbet și de spiritul său ludic. Sir Toby a știut ca nimeni altul să cultive deopotrivă ținuta și generozitatea misiunii de dascăl. Rămân amintirile miilor de studenți din cele peste șase decenii de pedagogie. Prof. univ. dr. Ion Toboșaru, figură proeminentă a școlii românești de teatrologie, a trăit pentru și prin ei cu o grație care i-a înnobilat ființa. Prețuire veșnică, domnule profesor!

Ion Toboșaru. Foto: JGB Studio

Corpul neînsuflețit a fost depus sâmbătă, ora 13.00 la Capela Cimitirului Bellu Ortodox. Înmormântarea va avea loc duminică, 18 decembrie 2016, la ora 13.00.

Comunicat al Biroului Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru (AICT) – Teatrologie

logo-revista-teatrala-radioArhiva rubricii Necrolog

costintuchilaNECROLOGion tobosaru,sir toby,teatrologie,tudor vianu,UNATC
Biroul Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru (AICT) – Teatrologie anunță cu durere despărțirea de cel pe care l-am numit cu toții „Sir Toby”. Estetician format de Tudor Vianu, profesor de vocație, Ion Toboșaru a fost un adevărat aristocrat al catedrei. Limbajul său inconfundabil i-a marcat personalitatea și nimeni...