conferințe FNT

Luni, 26 octombrie 2015, în a patra zi a Festivalului Național de Teatru este programată dezbaterea care dă tema centrală a ediţiei a 25-a a FNT – cea a conflictului. Conferinţa Război. Conflict. Teatru va avea loc la Sala Cafenea din sediul ARCUB Gabroveni de la ora 11.30 şi va porni de la întrebarea: „Poate teatrul să readucă armonia între oameni?” – o dezbatere despre cum şi dacă poate teatrul să atenueze manifestarea diverselor forme de violenţă din societatea contemporană.

FABIO_TOLLEDI_25-OCT---FOTO-ANDREI_GINDAC-9

Fabio Tolledi. Foto: Andrei Gîndac

Vor participa între alţii: regizorul și dramaturgul Fabio Tolledi, directorul artistic al Teatrului Atragali din Lecce, Italia și președintele Institutului Internaţional de Teatru Italia şi Alexander Stillmark, preşedintele Institutului Internaţional de Teatru Germania.

sigla fntCând stai pe o scenă și asculţi un actor turc cântând în greceşte, este ca un miracol, şi devine limpede că astfel de lucruri, de întâlniri sunt posibile. Una dintre principalele rădăcini ale conflictelor şi războaielor este imposibilitatea de a îl recunoaşte pe Celălalt. Dacă începi să îl cunoşti pe Celălalt, odată ce începi să recunoşti calităţile sale, este foarte dificil să mai continui un război cu el. Dar teatrul nu este numai scena, ci întreaga experienţă, cu actori şi public împreună. Întâlnirea dintre aceste două elemente este cea care creează Teatrul. Este important să arătăm foarte clar că este posibil să fii cu Celălalt pe o aceeaşi scenă şi să spui împreună cu el o aceeaşi mare poveste.” – Fabio Tolledi.

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva FNT 2015

costintuchilaFNT 2015conferinte fnt,Fabio Tolledi,festivalul national de teatru 2015,teatru conflict razboi,tema confilctului
Luni, 26 octombrie 2015, în a patra zi a Festivalului Național de Teatru este programată dezbaterea care dă tema centrală a ediţiei a 25-a a FNT – cea a conflictului. Conferinţa Război. Conflict. Teatru va avea loc la Sala Cafenea din sediul ARCUB Gabroveni de la ora 11.30 şi va porni...