cartea junglei razvan mazilu tetarul german de stat timisoara

Cea mai nouă producție a Teatrului German de Stat din Timișoara (TGST) este musicalul-basm Cartea junglei, după Rudyard Kipling, în versiunea scenică, regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu. Premiera va avea loc sâmbătă, 11 martie 2017, la ora 18.00 și va fi urmată de lansarea cărții Răzvan Mazilu, De la dans la musical de Sanda Vișan. Cartea, apărută la Editura Nemira în 2017, este o complexă radiografie a operei și carierei artistice a lui Răzvan Mazilu, reflectând printre altele și colaborarea artistului cu TGST.

Reprezentațiile se desfășoară în sala Teatrului German și beneficiază de traducere în limba română.

Cartea_Junglei_afis TGST

Spectacolul Teatrului German este o adaptare după povestirile lui Rudyard Kipling, din care nu vor lipsi hituri din desenul animat omonim produs de studiourile Walt Disney în 1967, precum The Bare Necessities și I wanna be like you. Autorul spectacolului, Răzvan Mazilu, colaborează pentru a doua oară cu TGST, după ce renumitul musical Cabaret a fost pus în scenă în februarie 2014. Decorul și costumele noii producții sunt realizate de Dragoș Buhagiar, cu participarea Ioanei Popescu. Creația video îi aparține lui Andrei Cozlac, light-design-ul este semnat de Dragoș Buhagiar și Alin Popa, producția muzicală de Alexei Țurcan, iar pregătirea muzicală este realizată de Roxana Ardeleanu. Celebrele roluri Baloo și Bagheera sunt interpretate de actorii Harald Weisz, respectiv de Daniela Török. Distribuția este însă mult mai numeroasă, aducându-i împreună pe aproape toți actorii TGST, precum și pe trei actori-copii și opt balerini de la Opera Națională Română Timișoara.

Răzvan Mazilu Foto Hepta

Răzvan Mazilu. Foto: Hepta

Dansatorul, coregraful şi regizorul Răzvan Mazilu a popularizat dansul contemporan şi musicalul pe scenele din România, abordând stiluri diverse, de la dans la teatru, de la musical la tango, de la cabaret la clasici. A fost distins, printre altele, cu Premiul de interpretare al Operei Naţionale din Paris la Concursul Internaţional de Balet în 1996, cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, acordat de Preşedenția României în 2004 și cu Premiul Special UNITER pentru Coregrafie în 2007.

cartea junglei 1

Cartea junglei evocă povestea puiului de om Mowgli, crescut de lupi în jungla indiană. Prietenii acestuia, înțeleapta panteră Bagheera și amuzantul urs Baloo, îl avertizează pe Mowgli de pericolul care îl pândește: tigrul Shere Khan s-a întors în acele locuri. În ciuda dorinței lui Mowgli de a trăi în continuare în junglă, Bagheera și Baloo plănuiesc să îl ducă într-un sat din apropiere. Urmează un drum plin de peripeții, în care Mowgli este nevoit să îl înfrunte pe Louie, regele maimuțelor, și pe vicleanul șarpe Kaa. Musicalul în regia lui Răzvan Mazilu, cu scenografia plină de culoare semnată de Dragoș Buhagiar, vorbește în manieră fermecătoare deopotrivă copiilor și oamenilor mari, despre prietenie, iubire, loialitate și spirit de sacrificiu.

sanda-visan---razvan-mazilu-de-la-dans-la-muzical

Următoarele reprezentații ale spectacolului sunt programate duminică, 12 martie 2017, ora 11; duminică, 12 martie 2017, ora 18; sâmbătă, 8 aprilie 2017, ora 18; duminică, 9 aprilie 2017, ora 11; duminică, 9 aprilie 2017, ora 18.

Biletele pot fi achiziționate  de la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2), orar: marţi–vineri: 10–15 şi 17–19; sâmbătă: 10–15, precum şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor; online pe paginile teatrulgerman.ro şi biletmaster.ro. Interfața online oferă și posibilitatea cumpărării și tipăririi biletelor la calculatorul personal.

Andreea Andrei
Consultant artistic al Teatrului German de Stat din Timișoara

logo revista teatrala radioVezi: arhiva Teatrul German de Stat din Timișoara 

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂcabaret,Cartea junglei,daniela torok,dragoș buhagiar,Harald Weisz,Mowgli,premiera rtr,Răzvan Mazilu De la dans la musical,Rudyard Kipling,sanda visan,teatrul german de stat,Walt Disney
Cea mai nouă producție a Teatrului German de Stat din Timișoara (TGST) este musicalul-basm Cartea junglei, după Rudyard Kipling, în versiunea scenică, regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu. Premiera va avea loc sâmbătă, 11 martie 2017, la ora 18.00 și va fi urmată de lansarea cărții Răzvan Mazilu, De la...