profu cu razvan vasilescu mignon bucuresti

Luni, 25 noiembrie 2013, la ora 19.00, la Teatrul Mignon din București va avea loc spectacolul Profu’ de Jean-Pierre Dopagne, monolog în interpretarea actorului Răzvan Vasilescu.

razvan-vasilescu profu teatrul mignon

Răzvan Vasilescu

Jean-Pierre Dopagne, unul dintre cei mai traduşi şi jucaţi dramaturgi belgieni, explorează în piesele sale disfuncționalitățile societății, punând în lumina reflectoarelor aspecte cotidiene triviale, într-un stil unic, ce combină brutalitatea, umorul și candoarea. În piesa Profu’ e descompus sistemul educațional, într-o manieră atât de autentică încât fiecare cuvânt este actual și relevant pentru ce se întâmplă astăzi la noi.

„Mergem la teatru uneori să auzim adevărul. Un adevăr pe care şi noi îl gândim, dar nu avem curajul să-l rostim”, spune Profu’ în monologul scris de Jean-Pierre Dopagne.

jean pierre dopagne

Jean-Pierre Dopagne

sigla teatrul mignonProfu’ nu este un spectacol despre un destin singular, ci vocea conştientă ce lansează un semnal cu privire la degenerarea unei bresle – criticile la adresa indiferenţei criminale a unora dintre profesori nu lipsesc nici ele –, la pericolul iminent ca şcoala să se transforme într-un bordel, în sens simbolic, dar şi, în cele din urmă, concret.” (Cristina Modreanu, Liternet.ro).

Detalii despre Teatrul Mignon.

 

costintuchilaȘTIRIcandoare,cristina modreanu,dramaturgi contemporani,monolog,profu de jean pierre dopagne,răzvan vasilescu,sistem educațional contemporan,teatrul mignon bucurești,umor
Luni, 25 noiembrie 2013, la ora 19.00, la Teatrul Mignon din București va avea loc spectacolul Profu’ de Jean-Pierre Dopagne, monolog în interpretarea actorului Răzvan Vasilescu. Răzvan Vasilescu Jean-Pierre Dopagne, unul dintre cei mai traduşi şi jucaţi dramaturgi belgieni, explorează în piesele sale disfuncționalitățile societății, punând în lumina reflectoarelor aspecte cotidiene...