retrospectiva 2016 rubrica rev teatrala

Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca creează, de la un an la altul, contexte de lucru pentru tineri artiști locali și din țară, în care aceștia reușesc să se dezvolte. 2016 a fost un an foarte bun pentru noi, am atins un număr de peste 11.000 de spectatori și am avut 30 de deplasări în turnee sau festivaluri la București, Sibiu, Satu Mare, Baia Mare, Timișoara, Galați, Iași, Târgu Mureș, Sfântu Gheorghe, Bonțida, Carei.

Reactor-de-creatie-si-experiment-Cluj

Printr-un program coerent și constant, Reactor a reușit în 2016 să aducă în fața publicului clujean 8 premiere, 9 spectacole invitate sau găzduite, 6 concerte, 3 expoziții, acumulând un număr de 100 de evenimente, cu implicarea a peste 50 de artiști locali și peste 70 de artiști din țară sau din străinătate. Platforma dedicată copiilor, Mini Reactor, s-a bucurat de 3 premiere  în 2016 și de peste 50 de evenimente cu peste 20 de artiști implicați.

În anul 2016, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj, al Administrației Fondului Cultural Național, al platformei Com’on Cluj și al partenerilor noștri, s-au realizat unele dintre cele mai importante proiecte Reactor, pe care le vom duce mai departe în 2017.

foto spectacole reactor cluj

Spațiul Reactor a reușit anul trecut să ofere rezidențe unui număr de 17 artiști din domeniul artelor performative (dramaturgi, regizori, actori, scenografi) în cadrul programelor de rezidență organizate pe timpul verii, Drama 5 (program dedicat celor care scriu teatru) și Fresh Start (program dedicat tinerilor debutanți din domeniul teatral), care au avut ca rezultat 3 spectacole de teatru și două turnee naționale.

Am reușit de asemenea să continuăm activitatea platformei de teatru pentru liceeni Teen Spirit, am organizat un turneu național și programul Teen Spirit Weekend. Creând spectacole dedicate adolescenților, am reușit în 2016 să atragem un numeros public tânăr.

Am dezvoltat platforma Reactor Social, care abordează teme usturătoare prin spectacole ce vorbesc despre probleme romilor de la Pata Rât, rata șomajului sau condițiile de muncă în capitalism și, chiar la finalul anului, am deschis Biblioteca Reactor, accesibilă oricărui clujean.​

reactor cluj napoca 2016

Fără o echipă determinată și fără partenerii noștri nu am fi reușit să ajungem la un public divers, care crește pe zi ce trece. Le mulțumim așadar tuturor celor care ne-au sprijinit pe parcursul anului 2016: Facultatea de Teatru și Televiziune Cluj, Asociația IndependNET, Asociația Reciproca, Asociația Váróterem Projekt, Asociația Brut, Asociația Alt Art, Asociația AnimaArt, Asociația Magic Puppet, Asociația Colectiv A și Fabrica de Pensule, Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Centrul Educațional Replika București, Teatrul Gong Sibiu, Teatrul de Nord Satu Mare, Artscape Baia Mare, Teatrul Fix Iași, Macaz București, Teatrul Ariel Târgu-Mureș, Universitatea de Arte Târgu-Mureș, Tangaj Dance București. Mulțumim de asemenea partenerilor noștri media: TVR Cluj, Zile și Nopți, Liternet, Yorick, Revista Bulevard, Art Act Magazine, Clujul Cultural, Cluj.com, Cluj Life, Orașulcluj.ro, Înoras.ro, Cluj City App, Dispersie și tuturor jurnaliștilor care ne-au vizitat, intervievat, publicat.

public reactor

Sursa foto: Reactor

Un partener constant și de încredere a fost publicul reactiv, care a susținut și a justificat prin interesul și prezența sa la evenimente, toată activitatea spațiului Reactor. În 2016 s-a derulat campania „Teatru (in)dependent de bilet” cu scopul de a familiariza publicul cu modul de funcționare al teatrelor independente și de a-i oferi libertatea de a-și alege prețul biletului. În cele 6 luni de desfășurare a campaniei, susținerea publicului a făcut posibilă adoptarea definitivă a unui nou sistem de tarifare. Un pas mic pentru omenire, un pas mare pentru artiștii independenți!

Vă urăm tuturor un an inspirat și reactiv, cu multe evenimente relevante, și vă invităm să faceți parte, în continuare, din reacție!

Ne puteți urmări pe site-ul www.reactor-cluj.com sau pe paginile de Facebook și Instagram: 

www.facebook.com/ReactorCluj

www.facebook.com/mini.reactor.5

www.instagram.com/reactor.cluj

Echipa Reactor

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Reactor de creație și experiment

Arhiva rubricii Retrospectivă 2016

costintuchilaRETROSPECTIVĂ 2016Biblioteca Reactor,Mini Reactor,reactor cluj,Reactor de creație și experiment,Teatru (in)dependent de bilet
Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca creează, de la un an la altul, contexte de lucru pentru tineri artiști locali și din țară, în care aceștia reușesc să se dezvolte. 2016 a fost un an foarte bun pentru noi, am atins un număr de peste 11.000 de spectatori și am avut 30...