recital constantin chiriac metanie

Constantin Chiriac prezintă două recitaluri de poezie joi, 14 noiembrie şi vineri, 15 noiembrie 2013, la Iaşi.

„Recitalul este un cadou pe care îl dăruiesc acestui oraş pentru care am un respect profund. Eu am copilărit în apropiere de Iaşi, la Prisăcari, pe malul Prutului şi am absolvit cursurile Liceului «Costache Negruzzi» din Iaşi”, a declarat Constantin Chiriac, înainte de pregătirile pentru acest eveniment.

metanie-tie-parinte-fits-2012- -sebastian-marcovici

Constantin Chiriac, Metanie ție, Părinte! Foto: Sebastian Marcovici

Primul recital de poezie va avea loc joi, 14 noiembrie, ora 15.00, la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei din Iaşi. Intitulat Metanie ţie, Părinte!, acest recital este un spectacol despre viaţă, moarte, destin, credinţă şi, mai ales, despre iubire, ce îşi propune să aducă în prim-plan întrebările fundamentale ale omului în raport cu sine şi cu creatorul.

Cel de-al doilea recital este construit ca un dialog între Mihai Eminescu şi Ion Creangă, explorând legătura creatoare şi prietenia unică dintre cei doi scriitori români. De asemenea, recitalul afirmă dimensiunea culturală a poeziei populare, văzută ca matrice pentru sufletul popular românesc. Evenimentul va avea loc la vineri, 15 noiembrie, ora 13.00, la sediul Primăriei Municipiului Iaşi.

constantin chiriac

Constantin Chiriac

Constantin Chiriac este director general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu din anul 2000 şi fondatorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, al treilea cel mai important festival de artele spectacolului din Europa, ajuns anul acesta la cea de-a XX-a ediţie. În perioada 2004–2007 a fost vicepreşedinte al „Asociaţiei Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007”, iar din 2010 este membru al comitetului de selecţie şi monitorizare a oraşelor candidate pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. A jucat în peste 20 de filme, în circa 50 de spectacole, peste 20 de one man show-uri, susţinând recitaluri în peste 50 de ţări din lumea întreagă. Printre cele mai cunoscute pelicule în care a jucat se numără Moromeţii (regia: Stere Gulea), Croaziera (regia: Mircea Daneliuc) şi Undeva în Palilula (regia: Silviu Purcărete).

Intrarea la aceste recitaluri este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm, contactaţi:  Adrian Tibu, mobil: 0731 909 290

email: adrian.tibu@sibfest.ro

 

costintuchilaȘTIRI
Constantin Chiriac prezintă două recitaluri de poezie joi, 14 noiembrie şi vineri, 15 noiembrie 2013, la Iaşi. „Recitalul este un cadou pe care îl dăruiesc acestui oraş pentru care am un respect profund. Eu am copilărit în apropiere de Iaşi, la Prisăcari, pe malul Prutului şi am absolvit cursurile Liceului...