dor de eminescu praga

Luni, 8 iunie 2015, la ora 19.30, Institutul Cultural Român de la Praga, în colaborare cu Teatrul ceh Divadlo v Celetne din Praga (Celetná 595/17, 110 00 Praha 1 – Staré Město), pe scena căruia se va şi desfăşura, prezintă spectacolul în limba română Dor de Eminescu, susținut de actorul Ion Caramitru și muzicianul Aurelian-Octav Popa. Regia: Ion Caramitru.

dor de eminescu

Recitalul este dedicat comemorării lui Eminescu în spaţiul cultural ceh, la 126 de ani de la moartea sa și cuprinde un colaj din versurile cunoscute, dar şi secţiuni din manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale poetului nepereche (dramatizare de Ion Caramitru), cu intermezzo-uri din muzică clasică şi contemporană, interpretate la clarinet de Aurelian-Octav Popa.

Ion-Caramitru-

Ion Caramitru

Spectacolul Dor de Eminescu, realizat în coproductie cu UNITER, a intrat în repertoriul permanent al Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București în 2012, iar de atunci a fost prezentat cu succes și pe diverse scene din Europa, Statele Unite și Canada.

aurelian octav popa

Aurelian-Octav Popa

La Praga, spectacolul se va desfășura sub patronajul Ambasadei României în Republica Cehă. Intrarea la eveniment se face pe bază de invitație.

Comunicat al ICR Praga

logo revista teatrala radio

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIaurelian-octav popa,Divadlo v Celetne,dor de eminescu,icr praga,ion caramitru
Luni, 8 iunie 2015, la ora 19.30, Institutul Cultural Român de la Praga, în colaborare cu Teatrul ceh Divadlo v Celetne din Praga (Celetná 595/17, 110 00 Praha 1 – Staré Město), pe scena căruia se va şi desfăşura, prezintă spectacolul în limba română Dor de Eminescu, susținut de...