documentar reconstituirea

Sâmbătă, 19 mai 2018, la ora 23.00, pe TVR 1, puteți vedea un documentar road-movie realizat de Cornel Mihalache despre locul naşterii unui mare film românesc, „Reconstituirea Reconstituirii”. Un document de televiziune care ne dezvăluie culisele filmării și ne aduce mărturii inedite despre felul în care lucra regizorul Lucian PintilieVladimir Găitan, George Mihăiţă, Ileana Popovici, George Constantin şi Ernest Maftei vorbesc despre film, filmări şi timpurile în care a fost realizată ”Reconstituirea”. În film au mai jucat regretaţii George Constantin şi Emil Botta.

Duminică, 20 mai 2018, la ora 13.10: ”Reconstituirea” la TVR 2.

Imagine din filmul ”Reconstituirea”

Imagine din filmul ”Reconstituirea”

”Reconstituirea” este considerat cel mai bun film românesc din toate timpurile, de către Asociația Criticilor Români de Film.

Lucian Pintilie relatează anchetarea (reconstituirea) unei bătăi între doi tineri. Prin actele de o crasă stupiditate miliţienească, ce pot fi considerate veritabile scene de comedie neagră, se produce tragedia unei lovituri mortale chiar sub ochii investigatorilor. La scurt timp de la lansarea din 1968, filmul a fost interzis şi a fost relansat în 1990. Scenariul a fost scris după nuvela omonimă a lui Horia Pătrașcu, textul literar bazându-se pe un fapt real.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

logo-revista-teatrala-radioVezi și: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea

costintuchilaFILM TVlucian pintilie,Reconstituirea,tvr
Sâmbătă, 19 mai 2018, la ora 23.00, pe TVR 1, puteți vedea un documentar road-movie realizat de Cornel Mihalache despre locul naşterii unui mare film românesc, „Reconstituirea Reconstituirii”. Un document de televiziune care ne dezvăluie culisele filmării și ne aduce mărturii inedite despre felul în care lucra regizorul Lucian...