silviu purcarete constantin chiriac

Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu au bucuria de a anunța o nouă ediție a conferințelor FITS și un invitat foarte special, dar și extrem de apreciat de public: Silviu Purcărete. Programat pentru vineri, 27 aprilie 2018, ora 18.00, la Librăria Habitus din Sibiu, dialogul se va desfășura sub titlul ”Despre bucuria și înțelepciunea de a vorbi puțin”

Considerat unul dintre cei mai importanți regizori ai lumii, Silviu Purcărete este o prezență mai degrabă discretă dincolo de porțile teatrelor, geniul său găsindu-și expresia prin amprenta unică de regizor a unor spectacole de excepție, premiate la nivel internațional, printre care și producții faimoase, montate la naționalul sibian, precum: ”Faust”, ”Metamorfoze”, ”Călătoriile lui Gulliver”, ”D’ale carnavalului”, ”Lulu” sau ”Oidip”.

FITS Conferinte Lunare 27 aprilie 2018

”E o mare onoare și un privilegiu să fiu în dialog cu unul dintre cei mai importanți artiști din zona artelor spectacolelor din România și din lume, precum este domnul Silviu Purcărete. Vom face o incursiune în lumea poveștilor, în lumea copilăriei, a copilăriei mature și încrederii care leagă oamenii, personalitățile și structurile importante care au primit certificare în timp. Propunem un dialog al bucuriei de a comunica dincolo de cuvinte, în numele prieteniei și exigențelor pe care artiștii liberi le impun”, spune Constantin Chiriac despre această întâlnire.

Un dialog-eveniment, o discuție despre ”bucuria și înțelepciunea de a vorbi puțin” și o incursiune în tainele unui creator absolut – un regal. Evenimentul este organizat de Teatrul Național ”Radu Stanca” Sibiu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală al ULBS și sprijinit de Librăria Habitus. Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile, iar la finalul acesteia cei prezenți au ocazia să intre în dialog cu invitații, într-o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Comunicat al Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIConstantin Chiria,FITS,oidip,Sillviu Purcarete,teatrul national radu stanca sibiu
Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu au bucuria de a anunța o nouă ediție a conferințelor FITS și un invitat foarte special, dar și extrem de apreciat de public: Silviu Purcărete. Programat pentru vineri, 27 aprilie 2018, ora 18.00, la Librăria...