cartea de teatru regizori contemporani antologie

La Editura Tracus Arte din București a apărut volumul Regizori contemporani ai teatrului european, coordonat de Maria M. Delgado și Dan Rebellato. Traducere din limba engleză: Edith Negulici, Ramona Tănase, Loredana Voicilă. Ediția românească este coordonată de Edith Negulici.

Volumul, lansat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, ediția 2016, cuprinde o serie ambițioasă și originală de eseuri și interviuri ce prezintă activitatea teatrală a unora dintre cei mai importanți regizori care au activat în Europa ultimilor cincizeci de ani: Calixto Bieito, Piotr Borowski, Romeo  Castellucci, Frank Castorf, Patrice Chéreau, Lev Dodin, Declan Donnellan, Kristian Fredric, Rodrigo Garcia, Jan  Lauwers, Christoph Marthaler, Simon McBurney, Daniel Mesguich, Katie Mitchell, Ariane Mnouchkine, Thomas  Ostermeier, Silviu Purcărete și Peter Sellars.

regizori-contemporani-ai-teatrului-european-maria-m-delgado-dan-rebellato (1)

Acest volum, care ne poartă de la Londra la Sankt Petersburg și de la Madrid la Craiova, analizând spectacole inspirate din dramaturgia clasică, dar și din cea contemporană, nu se reduce la simpla analiză a regiei, ci trece adeseori la discutarea unor fapte de istorie culturală, prin interesul arătat teatrului ca fenomen complex, aflat la intersecția dintre estetic,  economic, social și politic.

logo-revista-teatrala-radio3Vezi: arhiva rubricii Cartea de teatru   

costintuchilaCARTEA DE TEATRUcartea de teatru rubrica revista teatrala radio,Dan Rebellato,edith negulici,lev dodin,Maria M. Delgado,patrice chereau,romeo castelucci,silviu purcărete,thomas ostermeier
La Editura Tracus Arte din București a apărut volumul Regizori contemporani ai teatrului european, coordonat de Maria M. Delgado și Dan Rebellato. Traducere din limba engleză: Edith Negulici, Ramona Tănase, Loredana Voicilă. Ediția românească este coordonată de Edith Negulici. Volumul, lansat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, ediția...