lev dodin interviu exclusivitate rrc espresso

„Suntem criticați că eu și trupa mea de teatru muncim pentru un spectacol și câte trei ani. E adevărat, muncim trei ani, dar spectacolul se joacă apoi 30 de ani.”

Regizorul rus Lev Dodin a venit în Festivalul de Teatru de la Sibiu cu spectacolul Intrigă și iubire, adaptare după Friedrich von Schiller, producție a Teatrului Malîi din St. Petersburg – teatrul pe care îl patronează.

lev dodin

Lev Dodin

Lev Dodin are 70 de ani. De-a lungul carierei sale a regizat spectacole care au devenit „şcoală” – un exemplu fiind Gaudeamus. A crescut generaţii de actori şi regizori, unul dintre discipolii săi fiind Yuri Kordonsky, care a regizat spectacole de succes în România, prezent și el anul acesta in FITS.

Raluca Rădulescu, reporterul Radio România Cultural, a aflat de la Lev Dodin că România a fost prima țară în care a călătorit în străinatate în 1967, când era un tânăr regizor. Revenind de mai multe ori, a urmărit evoluția țării noastre și a festivalurilor de teatru la care a participat.

lev dodin si raluca radulescu rrc

Lev Dodin, Raluca Rădulescu. Foto: Maria Ștefănescu

Se spune despre trupa lui Lev Dodin că nu e o trupa, ci o sectă. Ce răspunde regizorul, aflați luni, 9 iunie 2014, în emisiunea „Espresso” de la Radio România Cultural.

Și dacă luni incepem cu Lev Dodin, continuăm în aceeași nota. Invitați din țară și din străinatate vor fi la microfonul Radio România Cultural săptămâna viitoare: regizorul român Radu Afrim, regizorul rus Yuri Kordonsky, artistul Dan Perjovschi, regizorul polonez Krystian Lupa, actrița Ofelia Popii, scenografii Dragoș Buhagiar și Helmut Stürmer.

raluca radulescu

Raluca Rădulescu

Ascultați de luni până vineri, 13 iunie, de la 7.20 la 9.00, emisiunea „Espresso” la Radio România Cultural.

 

 

costintuchilaINTERVIUespresso rrc,exclusivitate,helmut sturmer,interviu cu lev dodin,intrigă și iubire,radu afrim,raluca radulescu,rrc
„Suntem criticați că eu și trupa mea de teatru muncim pentru un spectacol și câte trei ani. E adevărat, muncim trei ani, dar spectacolul se joacă apoi 30 de ani.” Regizorul rus Lev Dodin a venit în Festivalul de Teatru de la Sibiu cu spectacolul Intrigă și iubire, adaptare după...