remember nicu constantin promo annie msca

Joi, 31 iulie 2014, Revista Teatrală Radio vă propune o reîntâlnire cu Nicu Constantin (31 iulie 1938–15 septembrie 2009). În ziua în care îndrăgitul actor de comedie ar fi împlinit 76 de ani, Annie Muscă vă oferă un substanțial portret monografic Nicu Constantin la rubrica Remember.

Veți afla detalii despre copilăria la Eforie Sud a celui care va deveni un nume de referință în istoria recentă a teatrului românesc de revistă, despre anii de formare, lansarea în teatru și pe micul ecran. Cei peste 40 de ani de carieră, în care a fost unul dintre preferații publicului, cu șarje umoristice memorabile, cuplete care deveneau repede folclor, au însemnat mii de reprezentații, sute de emisiuni tv și la „Unda veselă” a Radioului.

nicu constantin

Nicu Constantin. Foto: Mediafax

Nicu Constantin, „un comedian de excepție, un artist cult, «un Harold Lloyd», cum îl numea bunul său prieten, Dan Mihăescu, sau «Optinova», etern botezat de același umorist pentru ingenua figură ce se desprindea de sub ochelarii cu ramă neagră.” (Annie Muscă).

logo revista teatrala radioNu vor lipsi joi, 31 iulie 2014, fotografii și imagini inedite. Annie Muscă a selectat pentru dvs. o suită de scenete și cuplete umoristice antologice și fragmente radiofonice din emisiunea pe care Teatrul Național Radiofonic i-o dedica în 20 septembrie 2009, Nicu Constantin in memoriam, ediție specială a emisiunii Mari actori de comedie, realizată de Vasile Manta, în regia lui Ion Vova.

Costin Tuchilă

Grafică, ilustrații și editare multimedia: Costin Tuchilă.

Vezi: arhiva rubricii Remember

 

costintuchilaPROMOannie muscă,biografii de annie muscă,costin tuchilă,cuplete umoristice,dan mihăescu,eforie sud,harold lloyd,ion vova,mari comedianți români,nicu constantin,promo nicu constantin,teatrul de revistă
Joi, 31 iulie 2014, Revista Teatrală Radio vă propune o reîntâlnire cu Nicu Constantin (31 iulie 1938–15 septembrie 2009). În ziua în care îndrăgitul actor de comedie ar fi împlinit 76 de ani, Annie Muscă vă oferă un substanțial portret monografic Nicu Constantin la rubrica Remember. Veți afla detalii despre...