Relief – Laborator de teatru tânăr

Șase trupe de adolescenți participă la a doua ediție Relief – Laborator de teatru tânăr, care are loc între 17 și 21 mai 2017 la Teatrul Excelsior din București. AD-HOC (Pitești), AICI (Constanța), Amprente (Brașov), AS (București), Drama Club (Botoșani) și Guga Junior (Târgu-Mureș) își vor prezenta spectacolele în fața juriului compus din Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr. și Marius Florea Vizante.

În paralel, participanții vor lucra cu regizori și colaboratori muzicali din noua generație pe texte de Carlo Goldoni.

Afis Relief#2

Relief va debuta miercuri, 17 mai, cu #EmojiPlay, un spectacol de teatru coregrafic de Gigi Căciuleanu.

Între 18 și 20 mai 2017, cele șase trupe vor prezenta publicului spectacolele de teatru pe care le-au pregătit în prealabil, și anume:

AD-HOC, Pitești – spectacolul Exploziv de Elise Wilk
AICI, Constanța – spectacolul Martiri de Marius von Mayenburg
Amprente, Brașov – spectacolul Avioane de hârtie de Elise Wilk
AS, București – spectacolul Otrava iubirii, dramatizare după romanul lui Éric-Emmanuel Schmitt
Drama Club, Botoșani – spectacolul Împăratul muștelor de William Golding
Guga Junior, Târgu-Mureș – spectacolul Love is… de Andreea Radu, inspirat din viața membrilor trupei

laborator reliefTimp de patru zile, între 18 și 21 mai, adolescenții vor adapta scene din textele lui Carlo Goldoni sub îndrumarea câtorva dintre cei mai prolifici tineri regizori din România: Ioana Petre, Alex Bogdan, Horia Suru, Sânziana Stoica, Vlad Cristache, Catinca Drăgănescu și a colaboratorilor muzicali Raul Kusak, Răzvan Krem Alexe, Petre Ancuța, Sânziana Tarța, Lucian Maxim și Silvana Negruțiu. Rezultatele laboratorului vor fi prezentate pe scena Teatrului Excelsior în ultima zi de Relief, duminică, 21 mai. Astfel, Relief invită publicul să se reîntâlnească cu secvențe de teatru clasic, trecute prin filtrul unor trupe de teatru tânăr, coordonate de echipe de profesioniști.

#Teenfilter, campania de comunicare de anul acesta, își propune să vorbească despre percepția și realitățile adolescenților, despre reinterpretare și experiment. Plecând de la ideea că există deja o cultură a dialogului prin imagini (Instagram, emoji, Snapchat) ne-am propus să explorăm felul în care clasicul poate să devină altceva în imaginarul adolescentin. Pe 21 mai vom putea vedea pe scena de la Excelsior șase momente create în patru zile de laborator, plecând de la textele dramaturgului italian Carlo Goldoni. Practic, îl vom putea vedea pe Goldoni printr-un filtru efervescent, viu și foarte tânăr.” – Asociația T.E.T.A.

Intrarea la evenimentele Relief din programul de mai jos este liberă și deschisă publicului larg, interesat de arte performative și de teatru tânăr (cu excepția spectacolului #EmojiPlay).

Program: laborator relief

Miercuri, 17 mai 2017
Ora 20.00: #Emojiplay (Teatrul Excelsior, regia Gigi Căciuleanu)

Joi, 18 mai 2017
20.15–21.15: Avioane de hârtie (Amprente, Brașov)
21.30–22.30: Love is… (Guga Junior, Târgu-Mureș)

Vineri, 19 mai 2017
20.15–21.15: Otrava iubirii (As, București)
21.30–22.30: Împăratul muștelor (Drama Club, Botoșani)

Sâmbătă, 20 mai 2017
20.15–21.15: Exploziv (AD-HOC, Pitești)
21.30–22.30: Martiri (AICI, Constanța)

Duminică, 21 mai 2017
20.00–22.00: Prezentare Secvențe / Gala de închidere

Sectiunea Spectacole de teatru

Sectiunea Secvente biografii

Dedicat liceenilor, Relief este primul proiect din România gândit să prezinte publicului bucureștean atât produsele unui portofoliu pregătit în prealabil cât și rezultatele creative ale unui laborator intensiv de trei zile. Relief creează un context prielnic experimentului sub presiune, un context care își propune să dezinhibe și să elibereze spiritul creator, toate acestea însă sub îndrumarea unor profesioniști.

Pentru mai multe informaţii:
http://relief.teatrul-excelsior.ro/
https://www.facebook.com/laboratorelief/

Comunicat al Teatrului Excelsior dn București

logo revista teatrala radioArhiva Teatrul Excelsior din București

Arhiva rubricii Festivaluri

costintuchilaFESTIVALURI#Teenfilter,Amprente,Asociația T.E.T.A.,gigi căciuleanu,goldoni,Împăratul muștelor,laborator teatru,marius von mayenburg,Relief,teatrul excelsior din bucurești
Șase trupe de adolescenți participă la a doua ediție Relief – Laborator de teatru tânăr, care are loc între 17 și 21 mai 2017 la Teatrul Excelsior din București. AD-HOC (Pitești), AICI (Constanța), Amprente (Brașov), AS (București), Drama Club (Botoșani) și Guga Junior (Târgu-Mureș) își vor prezenta spectacolele în...