festival-b-fit-in-the-street

După ce spectacolele de teatru de stradă din primele două weekenduri de festival au adunat mii de bucureșteni și turiști pe străzile Capitalei, B-FIT in the Street! revine, între 14 și 16 iulie 2017, cu o nouă rundă de reprezentații în premieră. Organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, cel mai mare eveniment de profil din țară, Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București aduce, pe parcursul celor cinci weekenduri din luna iulie, 40 de spectacole internaționale și peste 300 de artiști din nouă țări.

Enchanted garden

Enchanted garden

Programul celui de-al treilea weekend se remarcă prin reprezentații de excepție, care se vor desfășura în cinci zone cheie: Piața Universității, Centrul Istoric, Piața George Enescu, Calea Victoriei și Piațeta Odeon. De vineri până duminică, între orele 19 și 23 bucureștenii se pot întâlni cu percuționiștii Batucada from Lanzarote din Spania, cu artiștii pe catalige de la Enchanted Garden sau cu toboșarii din Marea Britanie de la Spark.

Invazia

Invazia

Sâmbătă, 16 iulie, Parada B-Fit in the Street! începe la ora 22.20 și aduce pe Calea Victoriei ritmurile braziliene de samba cu influențe africane ale toboșarilor spanioli Batucada from Lanzarote, show-ul vizual și acustic greu de uitat al artiștilor britanici de la Spark. În completarea dansului energic al muzicienilor percuționiști, artiștii pe catalige de la Enchanted Garden transformă Calea Victoriei într-o grădină magică și plină de culoare, ajutați de pleiada de libelule, furnici, albine și alte creaturi vesele din spectacolul ”Invazia” (Teatrul Masca).

Flamestorm

Flamestorm

Păstrând nota dinamică, programul B-FIT in the Street! din perioada 14–16 iulie cuprinde și spectacole fixe în Piața Universității, Piațeta Odeon, Piața George Enescu și Centrul Istoric. 

Vineri, 15 iulie, în Piața Universității, producția românească a tinerilor artiști de la Flamestorm va avea două reprezentații: 21.40–22.00 și 22.15–22.35.

Și, pentru că nici un weekend la B-FIT in the Street! nu poate exista fără teatru de stradă produs în România, spectacolul Bizarerii baroce” (Teatrul Masca), în regia lui Mihai Mălaimare aduce în Centrul istoric, vineri, 14 iulie, de la ora 19.00 grandoarea secolului 18 în Europa.

Bizarerii baroce

Bizarerii baroce

Pasiunea, creativitatea și prietenia sunt forțele motrice din spatele trupei OK World Wide, prezentă în festival cu spectacolul ”Street life”, un mix de acrobații, freerunning și parkour pe muzică hip hop. Artiștii autodidacți de la OK World Wide au ajuns în semifinalele Britain’s Got Talent și au câștigat titlul echivalent în România. Spectacolul va avea două reprezentații în fiecare seară din acest weekend, în Piațeta Odeon (20.30–20.45 și 21.30–21.45).

Bal des Anges

Bal des Anges. Sursa foto: ARCUB

O poveste muzicală pe o scenografie mereu în schimbare, poate fi văzută în cadrul spectacolului ”Bal des Anges”, care va avea loc în Piața George Enescu, sâmbătă, de la ora 21.30. Spectacolul are programată o singură reprezentație în cadrul festivalului.

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street! 2017 continuă până la finalul lunii cu spectacole programate și în weekendurile 21–23 iulie și 28–30 iulie.

Programul celui de-al treilea weekend

Programul complet al Festivalului http://www.bfitfestival.arcub.ro/

Comunicat al ARCUB

logo revista teatrala radio

Vezi: Arhiva ARCUB

Arhiva rubricii Festivaluri 

costintuchilaFESTIVALURIacrobatie,arcub,B-FIT in the Street!,Bal des Anges,Bizarerii baroce,centrul istoric,circ,Enchanted Garden,Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București,Flamestorm,Invazia (Teatrul Masca),mihai mălaimare,Piața George Enescu,Piața Universității,Piațeta Odeon,samba
După ce spectacolele de teatru de stradă din primele două weekenduri de festival au adunat mii de bucureșteni și turiști pe străzile Capitalei, B-FIT in the Street! revine, între 14 și 16 iulie 2017, cu o nouă rundă de reprezentații în premieră. Organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, cel...