festivalul national de teatru editia 2013

ion caramitru spectacol prelegereFestivalul Naţional de Teatru se îndreaptă spre ultimul gong. De ora bilanţurilor, însă, ne mai desparte un întreg week-end teatral. Sâmbătă, 2 noiembrie, la ora 19.00, actorul Ion Caramitru va susţine, în Sala Multimedia a Teatrului Naţional Bucureşti, spectacolul-prelegere Respiraţia poeziei. Dincolo de sensul metaforic al titlului, recitalul va dezvălui şi o serie de amănunte ale tehnicii de a spune versuri, explicate de unul dintre cei mai mari cunoscători şi rostitori de poezie din teatrul românesc. Dacă poezia este „calea către celălalt”, Ion Caramitru pare să o redescopere la fiecare respiraţie, într-o comunicare dezinvoltă cu spectatorii ce îşi vor lua răgazul să o asculte în tihnă. Acompaniază la violoncel Adrian Naidin.

cristina rusiecki despre dictatori

De la poezia rostită la cuvântul scris pasul e lesne de făcut. Un nou volum avându-l ca protagonist pe regizorul Alexander Hausvater va fi lansat în foaierul Sălii Majestic a Teatrului Odeon, înainte de spectacolul său cu Adam şi Eva după Liviu Rebreanu, producţie a Teatrului Naţional Timişoara. Sâmbătă, 2 noiembrie, la ora 20.30, criticul de teatru Cristina Rusiecki îşi va prezenta cartea Despre dictatori şi alţi demoni. Iulius Caesar – Jurnal de repetiţii, publicată în Colecţia ATENT a Teatrului Naţional Timişoara. Observaţii, interviuri şi alte mostre artistice colectate la naşterea, în urmă cu trei ani, la acelaşi teatru, a unui spectacol politic după un text shakespearian, meditaţie transistorică asupra jocurilor de putere – neschimbate de mii de ani.

Dar până să ne luăm rămas-bun de la a 23-a ediţie a Festivalul Naţional de Teatru mai sunt câteva zile. Să le umplem cu frumuseţe şi cu folos – cu un spectacol, un film, un recital, o carte nouă sau, de ce nu, cu o discuţie interesantă despre teatru.

Biroul de presă FNT 2013

 

sigla info fntpress@fnt.ro

0744.649.158

www.fnt.ro

 

costintuchilaFNT 2013adam si eva,alexander hausvater,antet,cristina rusiecki,demon,ion caramitru despre poezie,iulius caesar,odeon,respirația poeziei,shakesoeare,spectacol politic,violocel
Festivalul Naţional de Teatru se îndreaptă spre ultimul gong. De ora bilanţurilor, însă, ne mai desparte un întreg week-end teatral. Sâmbătă, 2 noiembrie, la ora 19.00, actorul Ion Caramitru va susţine, în Sala Multimedia a Teatrului Naţional Bucureşti, spectacolul-prelegere Respiraţia poeziei. Dincolo de sensul metaforic al titlului, recitalul va...