de COSTIN TUCHILĂ

revista teatrala radio 2 ani reviste online de teatru

costin tuchilaMâine, 21 octombrie 2015, Revista Teatrală Radio va împlini doi ani de când există în spațiul virtual. E mult? E puțin? Dacă pot face acum o mărturisire, am sentimentul că nici nu știu când au trecut cele 730 de zile. Nu pentru că mi s-ar părea o clipă… Dar pentru simplul motiv că nu am găsit prea mult răgaz să mă gândesc la trecerea timpului… Când o publicație, în acest format, funcționează în regim de actualitate, cu dorința, autoimpusă, de a avea zilnic noutăți, e probabil util să alungi acest gând, al timpului care trece inexorabil…

revista teatrala radio

Ceea ce mi-am impus de la bun început, sprijinit de un minunat grup de colaboratori, pe care i-am simțit mereu alături și cărora le mulțumesc o dată în plus, a fost să vă ofer pe cât posibil o oglindă a fenomenului teatral contemporan, dar una din care să nu lipsească marile valori din trecutul mai recent sau mai îndepărtat. Fără istorie, nu putem exista, la fel cum e la fel de adevărat că a ne refugia în istorie, fără ochi atent la prezent, ar fi o uriașă greșeală. Dacă reușesc sau nu să păstrez echilibrul dorit, dvs., tot mai mulții cititori ai acestui site, sunteți singurii în măsură să apreciați.

Reamintesc câteva date. Proiect Radio România Cultural, această publicație online, în format multimedia, s-a lansat cu ocazia aniversării a 85 de ani de existență a Radio România (1 noiembrie 2013). Primele postări pe site: 21 octombrie 2013. Patru zile ne despărțeau atunci de debutul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Național de Teatru (București, 25 octombrie–3 noiembrie 2013) și era absolut firesc ca primele articole să-i fie dedicate. Cum calendarul are „secretele” lui, similitudinea se păstrează: peste trei zile va începe ediția aniversară, a 25-a, a Festivalului Național de Teatru (23 octombrie–1 noiembrie 2015).

costin tuchila revista teatrala radio

Nu vreau să repet acum informații despre structura revistei, pe care le puteți găsi în pagina Despre proiect. Pe coloana din dreapta a site-ului, la Categorii (select category) vedeți toate rubricile revistei, unele dintre ele existând din primele luni de funcționare, altele mai noi. Departe de orice orgoliu, adaug că Revista Teatrală Radio este singura publicație de astăzi care alocă sistematic spațiu cronicii de teatru radiofonic și cronicii de teatru tv. Și – e aproape subînțeles – o amplă secțiune este rezervată Teatrului Național Radiofonic și proiectelor cu profil teatral ale Radio România: detalii referitoare la premierele TNR, dar și la piese din Fonoteca Radioului, cu ocazia redifuzării lor pe post, recomandări din programul teatrului radiofonic (emisiunea săptămânală „Revista Teatrului Național Radiofonic” în noul format, online, începând din 4 noiembrie 2013), prezentări ale pieselor de teatru radiofonic pentru copii, opinii despre piesele difuzate, despre audițiile Teatrului Național Radiofonic la Clubul Ramada-Majestic din București, proiecte de educație teatrală – și nu în ultimul rând, amănunte despre istoria de aproape nouă decenii a teatrului la microfon în România.

Revista Teatrală Radio este deschisă atâtlogo revista teatrala radio specialiștilor, nume consacrate ale teatrologiei și publicisticii teatrale, cât și tinerilor care se specializează în acest domeniu. Că orice propunere și sugestie din partea dvs., a cititorilor și colaboratorilor, a teatrelor cu care colaborăm, a altor instituții de profil sunt întotdeauna binevenite.

Vă mulțumim pentru încredere, fidelitate și promptitudine și pentru atenția cu care ne citiți!

Mâine, 21 octombrie 2015, pe pagina Home, la această rubrică, Aniversare, vom publica gânduri și aprecieri ale cititorilor și colaboratorilor noștri. 

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Aniversare

costintuchilaANIVERSAREaniversare,aniversare 2 ani revista teatrala radio,costin tuchilă,cronici de teatru,revista teatrala radio,teatru radiofonic
de COSTIN TUCHILĂ Mâine, 21 octombrie 2015, Revista Teatrală Radio va împlini doi ani de când există în spațiul virtual. E mult? E puțin? Dacă pot face acum o mărturisire, am sentimentul că nici nu știu când au trecut cele 730 de zile. Nu pentru că mi s-ar părea o...