de ANNIE MUSCĂ

revista-teatrala-radio-3-ani-de-existenta

annie-muscaAcum doi ani, am trăit un 13 decembrie minunat, teatral, fără repetiție. Lansam în foaierul Radioului biografia regizorului de teatru radiofonic, Dan Puican, înconjurată fiind de actori cu nestemate voci, redactori de teatru, regizori artistici și muzicali, scriitori și dramaturgi, jurnaliști și, bineînțeles, de „mireni”, acei împătimiți de teatru la microfon. 

Ziua aceea de decembrie îmi amintește că Revista Teatrală Radio merită să fie aniversată an de an. A fost ziua în care am aflat câte ceva despre rubricile acesteia chiar de la cel care o realizează, Costin Tuchilă. Prin acribia lui, prin munca și pasiunea colaboratorilor, revista a devenit în acești trei ani, o publicație unică, mi-aș permite să spun, în spațiul online. 

O astfel de publicație, cu o diversitate culturală de invidiat, poate fi asemuită cu un soi de capcană în care te prinzi voit dacă iubești teatrul, muzica, filmul și cărțile, și, mai ales, scrisul.

remember-mari-actori-romani

Costin m-a invitat să scriu despre ce vreau eu. Totul a devenit palpitant în momentul în care a pronunțat și noțiunea de rubrică. Am avut toată libertatea în alegerea acesteia. În acel sfârșit de an îmi era gândul doar la actorii care dispăruseră rând pe rând fără avertisment și de care mi se făcuse dor. Așa am ajuns să-mi botez rubrica Remember la care am început să scriu de la 1 ianuarie anul următor. Timp de 12 luni, am scris fără întrerupere, un gen de mini-biografii ale unor actori de care vom rămâne legați până la sfârșitul zilelor. 

Actorul Ovidiu Iuliu Moldovan a fost primul meu personaj. Nu știu cât iubea actorul Revelioanele, dar vă pot spune că pentru mine a rămas de neuitat noaptea dintre ani, petrecută alături de el. 

Viață lungă doresc Revistei Teatrale Radio, iar colaboratorilor, sănătate și dorință de scris și de împărtășit frumuseți cititorilor; iar celui care duce tot greul, îi doresc putere.

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Aniversare

Arhiva rubricii Remember de Annie Muscă

costintuchilaANIVERSAREannie muscă,ovidiu iuliu moldovan,rememeber mari actori romani,revista teatrala radio 3 ani
de ANNIE MUSCĂ Acum doi ani, am trăit un 13 decembrie minunat, teatral, fără repetiție. Lansam în foaierul Radioului biografia regizorului de teatru radiofonic, Dan Puican, înconjurată fiind de actori cu nestemate voci, redactori de teatru, regizori artistici și muzicali, scriitori și dramaturgi, jurnaliști și, bineînțeles, de „mireni”, acei împătimiți...