program-teatru-radiofonic-9_16-oct-2016

Premieră

art-img1-1429381-cop_cd_corect-1

premiera-tnrLuni, 10 octombrie 2016, de la ora 23.05, Teatrul Naţional Radiofonic prezintă în premieră la Radio România Actualităţi  spectacolul Pe o vreme ca asta de Mihnea Chelaru şi Ion Andrei Puican, cu Cristian Iacob, Constantin Florescu, Smaranda Maria Caragea, Ioan Andrei Ionescu, Ana Maria Bălescu, Cosmina Ştefania Olariu, Coca Bloos, Mirela Sânziana Zeţa, Andrei Bibire, Bianca Oprea, Monica Clara Popadiuc, Mircea Alexandru Băluţă şi Kostas Mincu în distribuţie. Redactor: Simona Vasiliu. Regia de studio: Janina Dicu. Sound design: Mihnea Chelaru. Muzica originală: George Marcu. Percuţie: Lucian Maxim. Regia artistică: Mihnea Chelaru şi Ion Andrei Puican. 

Audiţia cu public a spectacolului radiofonic Pe o vreme ca asta are loc luni, 10 octombrie 2016, de la ora 11.00, la Barul Hotelului Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucureşti, cu participarea actorilor şi a celorlalţi colaboratori.

florian-pittis-arhiva-tnr

Pe aceleaşi lungimi de undă şi de la aceeaşi oră, 23.05, Radio România Actualităţi programează în săptămâna 9–16 octombrie spectacole care îl au ca protagonist pe regretatul Florian Pittiş:

marţi: Cafeaua mătuşii de Lubomir Feldek.

miercuri: O poveste cu… va fi odată de Robert Shekley.

joi: Hiroshima de Erwin Wickert.

olga-tudorache

Marţi, 11 octombrie 2016, marea actriţă Olga Tudorache împlineşte 87 de ani. S-a născut la Oituz în judeţul Bacău. A avut-o profesoară de actorie pe Mărioara Voiculescu; a apărut în filme precumTudor, Mihai Viteazul, Clipa, Profetul, aurul şi ardelenii, O vară de neuitat sau Tusea şi junghiul. A jucat la Teatrul Tineretului, Teatrul Mic, Teatrul Naţional şi Teatrul Metropolis din Bucureşti. Din 1976 până în anul 2000 a fost profesoară la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, unde a îndrumat şase promoţii de actori. După 1989 a fost aplaudată în spectacole de succes precum Cimitirul păsărilor, Regina mamă sau Portretul Doamnei T. Ultimele două piese au fost imprimate la Teatrul Naţional Radiofonic. Din anul 2012 s-a retras din activitatea publică.

fonoteca-de-aurPentru a marca aniversarea Olgăi Tudorache, Teatrul Naţional Radiofonic programează joi, 13 octombrie 2016, de la ora 19.00, la Radio România Cultural, spectacolul cu piesaMedeea de Euripide, în regia Elenei Negreanu, o înregistrare din anul 1974, în care Olga Tudorache îi are ca parteneri pe George Motoi, Ica Matache, Emil Liptac, Traian Stănescu, Jean Reder, Nicolae Luchian Botez, Gina Petrini şi Maria Rotaru.

La mulţi ani, Olga Tudorache!

Alte recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic în perioada 9–16 octombrie 2016, fragmente audio-video din spectacole în noua ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic. Realizator: COSTIN MANOLIU.

Pentru noua ediție multimedia, cu numărul 104, a RTNR, accesați pagina Revista Teatrului Național Radiofonic.

Edițiile anterioare ale Revistei Teatrului Național Radiofonic, începând de la prima ediție multimedia (4–10 noiembrie 2013), pot fi accesate urmând linkurile din pagina Arhiva Revistei TNR.

revista-teatrului-national-radiofonic-multimedia1

siglA RTNRRevista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru.

Pe acest site găsiți informații la zi, comentarii, cronici de teatru radiofonic, sinteze referitoare la istoria teatrului la microfon, emisiuni de teatru și fragmente audio-video din spectacole radiofonice.

Următoarea ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic va apărea în 16 octombrie 2016.

logo revista teatrala radio

Vezi: arhiva Revistei Teatrului Național Radiofonic

costintuchilaREVISTA TNRalice voinescu,elena negreanu,horia barba,marcel petrișor,medeea euripide,olga tudorache,revista teatrului nat radiofonic,teatru radiofonic,teatrul national radiofonic
Premieră Luni, 10 octombrie 2016, de la ora 23.05, Teatrul Naţional Radiofonic prezintă în premieră la Radio România Actualităţi  spectacolul Pe o vreme ca asta de Mihnea Chelaru şi Ion Andrei Puican, cu Cristian Iacob, Constantin Florescu, Smaranda Maria Caragea, Ioan Andrei Ionescu, Ana Maria Bălescu, Cosmina Ştefania Olariu, Coca...