program teatru radiofonic

tnr biogr mem

În fiecare dimineaţă de la ora 5.00, la Radio România Cultural, puteţi asculta o emisiune inspirată de viaţa şi opera unei personalităţi culturale, în cadrul proiectului ”Biografii, memorii”.

cristian-popescu

Cristian Popescu

Marţi, 21 februarie 2017, se vor împlini 22 de ani de când poetul Cristian Popescu a plecat la Domnul. Născut în Bucureşti la 1 iunie 1959, a fost un membru marcant al cenaclului literar ”Universitas”, condus de criticul literar Mircea Martin.

Pornind de la textele lui Cristian Popescu, colegul nostru, regizorul Gavriil Pinte, a realizat un spectacol inedit, care se juca în vagonul unui tramvai şi se numea Un tramvai numit Popescu, parafrazând celebrul titlu al piesei lui Tennessee Williams, Un tramvai numit dorinţă.

Un tramvai numit Popescu

Un tramvai numit Popescu

Marţi, 21 februarie, de la ora 5.00, la Radio România Cultural se va difuza spectacolul radiofonic Arta Popescu – O biografie poetică după opera antumă şi postumă a lui Cristian Popescu. Scenariul radiofonic şi regia artistică: Gavriil Pinte. În distribuţie: Florin Zamfirescu, Cătălina Mustaţă, Dorina Lazăr, Coca Bloos, Rodica Mandache, Oana Ştefănescu, Laurenţiu Lazăr, Mugur Arvunescu, Mircea Constantinescu, Radu Amzulescu, Paula Simion, Ionel Mihăilescu, Gabriela Popescu.

De la aceeaşi oră şi pe aceleaşi lungimi de undă, două documentare artistice:  miercuri – Deportaţi în Siberia; joi – De o parte şi de alta a Prutului. Scenariile au fost scrise de Lăcrămioara Stoenescu, după cartea academicianului Gleb Drăgan Exerciţii de memorie – O paranteză tristă a istoriei.

Îi spunem La mulţi ani profesoarei de limba română Lăcrămioara Stoenescu difuzând marţi, 21 februarie, de la ora 19.00, la Radio România Cultural, o înregistrare din anul 2008, un spectacol de teatru-document inspirat chiar de viaţa sa: Am fost duşman al poporului. Scenariu de Lăcrămioara Stoenescu. Adaptarea radiofonicã: Ion-Costin Manoliu. Regia artistică: Răzvan Popa. În distribuţie: Maia Morgenstern, Manuela Ciucur, Adrian Păduraru, Eugenia Bosânceanu, Nicolae Călugăriţa, Rudy Rosenfeld, Theodor Danetti, Julieta Strâmbeanu, Natalie Ester, Marius Călugăriţa, Răzvan Popa, Violeta Berbiuc.

Alte recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic în perioada 19 februarie–5 martie 2017, fragmente audio-video din spectacole în noua ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic. Realizator: COSTIN MANOLIU.

Pentru noua ediție multimedia, cu numărul 114, a RTNR, accesați pagina Revista Teatrului Național Radiofonic.

Edițiile anterioare ale Revistei Teatrului Național Radiofonic, începând de la prima ediție multimedia (4–10 noiembrie 2013), pot fi accesate urmând linkurile din pagina Arhiva Revistei TNR.

revista-teatrului-national-radiofonic-multimedia1

siglA RTNRRevista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru.

Pe acest site găsiți informații la zi, comentarii, cronici de teatru radiofonic, sinteze referitoare la istoria teatrului la microfon, emisiuni de teatru și fragmente audio-video din spectacole radiofonice.

logo revista teatrala radio

Vezi: arhiva Revistei Teatrului Național Radiofonic

costintuchilaREVISTA TNRadam si eva,arta popescu,liviu rebreanu,program teatru radiofonic,teatru radiofonic,toma caragiu
În fiecare dimineaţă de la ora 5.00, la Radio România Cultural, puteţi asculta o emisiune inspirată de viaţa şi opera unei personalităţi culturale, în cadrul proiectului ”Biografii, memorii”. Cristian Popescu Marţi, 21 februarie 2017, se vor împlini 22 de ani de când poetul Cristian Popescu a plecat la Domnul. Născut în Bucureşti...