program teatru radiofonic mai 2017

premii-uniter-2017

Pe 8 mai 2017, la Timişoara, are loc Gala Premiilor UNITER pentru anul 2016, o ediţie aniversară, întrucât anul acesta se împlinesc 25 de ani de când această sărbătoare anuală a teatrului românesc a fost inaugurată.

Zece premianţi, 33 de nominalizaţi şi peste 600 de invitaţi sunt aşteptaţi luni, 8 mai, la Teatrul Naţional ”Mihai Eminescu” din Timişoara pentru a celebra performanţa în teatrul românesc. Un eveniment-spectacol care începe la ora 21.00 şi va fi transmis în direct pe TVR1, TVR-HD, TVR Internaţional, dar şi la Radio România Cultural.

Teatrul Naţional Radiofonic este prezent în această competiţie cu cele trei spectacole nominalizate, producţii ale anului 2016:

Biblia neagră de William Blake. Scenariul şi regia artistică: Ilinca Stihi. O călătorie prin operele poetice şi filosofice ale autorului. O formulă neconvenţională de spectacol, fidelă lui William Blake, un scriitor care consideră imaginaţia realitate.

dada cabaret

Dada Cabaret după Matei Vişniec, în adaptarea radiofonică şi regia artistică semnate de Mihai Lungeanu, este o altă producţie radio nominalizată la Gala Premiilor UNITER din acest an.

Un spectacol dinamic, sensibil, ironic, plin de ipostaze surprinzătoare, prin care fenomenul DADA a rămas fixat în istoria noastră culturală; după un text tulburător, care se doreşte a fi doar punctul de plecare pentru a repune în discuţie starea spirituală pe care o determină presiunea istoriei.

Poveste despre tatăl meu de Radu F. Alexandru este numele celei de-a treia producţii radiofonice cu şanse pentru obţinerea titlul de cel mai bun spectacol radiofonic al anului 2016. Regia artistică: Gelu Colceag.

Un text dramatic care ne readuce în atmosfera anilor de frică şi teroare ai epocii totalitare, care a lăsat urme adânci în conştiinţa multora dintre noi.

Cele trei spectacole radiofonice care intră în competiţie la Gala Premiilor UNITER 2017 au fost alese de un juriu format din Monica Andronescu, Alice Georgescu şi Mircea Morariu.

mari spectacoleDin Fonoteca TNR

În fiecare noapte de la ora 0.30, Radio România Cultural difuzează Mari spectacole:

Fântâna Blanduziei de Vasile Alecsandri: luni 1 mai

Orice naş îşi are naşul de Alexandr Nicolaevici Ostrovski: marţi 2 mai

Minna von Barnhelm de Gotthold Ephraim Lessing: miercuri 3 mai

Mercier şi Camier de Samuel Beckett: joi 4 mai

Învierea de Lev Tolstoi: vineri 5 mai

Mizerabilii de Victor Hugo: sâmbătă 6 mai

Angelo, tiranul Padovei de Victor Hugo: duminică 7 mai

Avram Iancu de Lucian Blaga: luni 8 mai

Un tramvai numit dorinţă de Tennessee Williams: marţi 9 mai

Hero şi Leandru de Franz Grillparzer: miercuri 10 mai

Ceaikovski de Nina Berberova: joi 11 mai

Pescăruşul de Anton Pavlovici Cehov: vineri 12 mai

Omul care aduce ploaie de Richard Nash: sâmbătă 13 mai

Trandafirii roşii de Zaharia Bârsan: duminică 14 mai

Gib_Mihaescu_-_Foto02

Gib Mihăescu

teatru radiofonic serialÎn fiecare seară de la ora 22.30, la Radio România Cultural, teatru radiofonic serial. De luni 1 mai şi până marţi, 9 mai: Donna Alba de Gib Mihăescu, înregistrare din anul 1969, în regia lui Constantin Moruzan; un prilej de a auzi actori precum Simona Bondoc, Gheorghe Dinică, Fory Etterle, Mircea Şeptilici, Mariana Mihuţ, Vasilica Tastaman, Gina Patrichi.

Alte recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic în perioada 1–14 mai 2017, fragmente audio-video din spectacole în noua ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic. Realizator: COSTIN MANOLIU.

Pentru noua ediție multimedia, cu numărul 118, a RTNR, accesați pagina Revista Teatrului Național Radiofonic.

Edițiile anterioare ale Revistei Teatrului Național Radiofonic, începând de la prima ediție multimedia (4–10 noiembrie 2013), pot fi accesate urmând linkurile din pagina Arhiva Revistei TNR.

revista-teatrului-national-radiofonic-multimedia1

siglA RTNRRevista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru.

Pe acest site găsiți informații la zi, comentarii, cronici de teatru radiofonic, sinteze referitoare la istoria teatrului la microfon, emisiuni de teatru și fragmente audio-video din spectacole radiofonice.

logo revista teatrala radio

Vezi: arhiva Revistei Teatrului Național Radiofonic

costintuchilaREVISTA TNRceaikovski,dada cabaret,gib mihaescu,hero si leandru,Învierea,ion lucian,Minna von Barnhelm,tennessee williams,UNITER,vasile alecsandri
Pe 8 mai 2017, la Timişoara, are loc Gala Premiilor UNITER pentru anul 2016, o ediţie aniversară, întrucât anul acesta se împlinesc 25 de ani de când această sărbătoare anuală a teatrului românesc a fost inaugurată. Zece premianţi, 33 de nominalizaţi şi peste 600 de invitaţi sunt aşteptaţi luni, 8...