teatru radiofonic program 9_22 oct 2017

La mulţi ani, Olga Tudorache!

Luni, 9 octombrie 2017, de la ora 11.00, Teatrul Naţional Radiofonic – Radio România o omagiază pe marea actriţă Olga Tudorache, la împlinirea vârstei de 88 de ani, organizând audiţia cu public a spectacolului ”Victoria şi Crocodilul” de Ion Costin Manoliu, la Teatrul Metropolis din Bucureşti (strada Mihai Eminescu, nr. 89).

olga-tudorache

În rolurile principale: Olga Tudorache şi Mihai Bica. Regia artistică: Alexandru Dabija. În distribuţie: Dorina Lazăr, Mircea Constantinescu şi Mihai Calotă. Regia de studio – Milica Creiniceanu, regia muzicală – Stelică Muscalu, regia tehnică – ing. Luiza Mateescu, redactor şi coordonator de proiect – Magda Duţu.

victoria&c_A

Ultima creaţie radiofonică a Olgăi Tudorache este cea din ”Victoria şi Crocodilul”, spectacol realizat în anul 2007, în cadrul proiectului Dramaturgi români contemporani; o farsă comică, în care interpretează rolul unei profesoare de arta actorului, supusă ea însăşi unui examen. Pe fundalul unor evenimente istorice contemporane, construcţia dramatică este inspirată de întâmplări reale din viaţa celebrei profesoare de teatru. Un text scris de Ion Costin Manoliu, care pune în valoare calităţile artistice ale Olgăi Tudorache, pe care multe generaţii de iubitori de teatru le-au apreciat. 

Născută la 11 octombrie 1929, la Oituz, absolventă a Conservatorului Dramatic din Bucureşti, la clasa profesoarei Marioara Voiculescu, Olga Tudorache a scris, timp de 70 de ani, multe pagini memorabile în istoria teatrului românesc contemporan. S-a distins prin forţă dramatică, umor şi puterea cuvântului rostit, întruchipând personaje de neuitat, atât în teatru cât şi în film.   

”Victoria și crocodilul” de Ion-Costin Manoliu, cu Olga Tudorache se va difuza la Radio Romania Cultural, joi, 12 octombrie de la ora 19.00 şi sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 13.30, la Radio România Internaţional.De asemenea, la Radio România Actualităţi, de luni, 9 octombrie şi până miercuri, 11 octombrie 2017, de la ora 23.05, vă invităm să o reascultaţi pe Olga Tudorache, interpretând partituri de excepţie în spectacolele: ”Cătunul ţânţarilor” de Ludovic Klimits, ”Secretarii domnului de Voltaire””Brezaia”, ”Basmul cu minciunile” de George Călinescu şi ”Picnic pe câmpul de luptă” de Fernando Arrabal.

premiera tnr

teatru radiofonic serialDe luni, 9 octombrie până vineri, 20 octombrie, de la 22.30, la Radio România Cultural, teatru radiofonic serial: în premieră absolută ”Saloanele gotice”, scenariu de Pușa Roth după romanul cu același titlu de August Strindberg. Informaţii de la redactorul şi producătorul spectacolului Costin Tuchilă:

Alte recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic în perioada 9–22 octombrie 2017, fragmente audio-video din spectacole în noua ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic. Realizator: COSTIN MANOLIU.

Pentru noua ediție multimedia, cu numărul 121, a RTNR, accesați pagina Revista Teatrului Național Radiofonic.

Edițiile anterioare ale Revistei Teatrului Național Radiofonic, începând de la prima ediție multimedia (4–10 noiembrie 2013), pot fi accesate urmând linkurile din pagina Arhiva Revistei TNR.

revista-teatrului-national-radiofonic-multimedia1

siglA RTNRRevista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru.

Pe acest site găsiți informații la zi, comentarii, cronici de teatru radiofonic, sinteze referitoare la istoria teatrului la microfon, emisiuni de teatru și fragmente audio-video din spectacole radiofonice.

logo revista teatrala radio

Vezi: arhiva Revistei Teatrului Național Radiofonic

costintuchilaREVISTA TNRchișinău,costin tuchilă,dorina lazăr,Dramaturgi români contemporani,Lia Manoliu,olga tudorache,promo saloanele gotice,revista tnr,strindberg
La mulţi ani, Olga Tudorache! Luni, 9 octombrie 2017, de la ora 11.00, Teatrul Naţional Radiofonic – Radio România o omagiază pe marea actriţă Olga Tudorache, la împlinirea vârstei de 88 de ani, organizând audiţia cu public a spectacolului ”Victoria şi Crocodilul” de Ion Costin Manoliu, la Teatrul Metropolis din Bucureşti (strada Mihai Eminescu, nr....