program teatru radiofonic nov dec 2017

premiera-tnr-promo-audio-video-rtr  

biografii memorii tnrTeatrul Naţional Radiofonic – Radio România, în parteneriat cu Teatrul Metropolis din Bucureşti, a organizat luni, 13 noiembrie 2017, de la ora 11.00, în Cafeneaua radiofonică a Teatrului Metropolis din București audiţia cu public a spectacolului ”Ovidiu – Exilatul de la Pontul Euxin” – o biografie poetică dedicată împlinirii a 2000 de ani de la moartea poetului Publius Ovidius Naso. Scenariul, după ”Tristele” şi ”Ponticele”: Emil Boroghină. Traducere de Teodor Naum. În rolul lui Ovidiu – Emil Boroghină. A dat glas unor gânduri din zilele noastre Ilinca Tomoroveanu. Scenariul radiofonic şi regia artistică: Gavriil Pinte.

ovidiu tomis teatru radiofonic

În 2017 se împlinesc 2000 de ani de la moartea marelui poet al latinității, exilat la Pontul Euxin. Pe malul Mării Negre, Ovidiu – considerat primul nostru poet – avea să-și scrie ultimele opere, ”Tristele” şi ”Ponticele”.  Tot aici avea să moară. Reputatul om de teatru Emil Boroghină a realizat un recital, scenariul său fiind alcătuit exclusiv din poeme cuprinse în aceste ultime opere; poeme-epistole expediate de poet la Roma unor prieteni și soției sale. Emil Boroghină a participat luni, 13 noiembrie, la audiţia de la Teatrul Metropolis şi a vorbit despre proiectul său.

Regizorul Gavriil Pinte a conceput un spectacol radiofonic pornind de la scenariul alcătuit de Emil Boroghină, pe care l-a adaptat şi l-a completat cu informații despre Ovidiu, despre exilul său, despre contextul istoric și geografic.

Spectacolul ”Ovidiu – Exilatul de la Pontul Euxin”  se va difuza în premieră, marţi, 21 noiembrie 2017, de la ora 19.00, la Radio România Cultural, în cadrul proiectului ”Biografii, memorii”.Asistenţa tehnică: Mariana Epure de la Radio România Oltenia Craiova. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicală: Patricia Prundea. Regia tehnică: ing. Mirela Georgescu. Redactor şi coordonator al proiectului ”Biografii, memorii”: Magda Duţu.

Alte recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic în perioada 20 noiembrie–3 decembrie 2017, fragmente audio-video din spectacole în noua ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic. Realizator: MAGDA DUȚU.

Pentru noua ediție multimedia, cu numărul 123, a RTNR, accesați pagina Revista Teatrului Național Radiofonic.

Edițiile anterioare ale Revistei Teatrului Național Radiofonic, începând de la prima ediție multimedia (4–10 noiembrie 2013), pot fi accesate urmând linkurile din pagina Arhiva Revistei TNR.

revista-teatrului-national-radiofonic-multimedia1

siglA RTNRRevista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru.

Pe acest site găsiți informații la zi, comentarii, cronici de teatru radiofonic, sinteze referitoare la istoria teatrului la microfon, emisiuni de teatru și fragmente audio-video din spectacole radiofonice.

logo revista teatrala radio

Vezi: arhiva Revistei Teatrului Național Radiofonic

costintuchilaREVISTA TNRana maria bamberger,emil boroghină,gavriil pinte,inregistrari teatru,ovidiu,revista tnr,teatrul national radiofonic,Teodor Naum
     Teatrul Naţional Radiofonic – Radio România, în parteneriat cu Teatrul Metropolis din Bucureşti, a organizat luni, 13 noiembrie 2017, de la ora 11.00, în Cafeneaua radiofonică a Teatrului Metropolis din București audiţia cu public a spectacolului ”Ovidiu – Exilatul de la Pontul Euxin” – o biografie poetică dedicată împlinirii a 2000 de ani de...