program teatru radiofonic premiere 3_17 dec 2017

premiera-tnr-promo-audio-video-rtr                               

Teatrul Naţional Radiofonic prezintă în premieră, marți, 5 decembrie, de la ora 20.00, la Radio România Cultural: ”Taximetrist de noapte la New York” de Mircea M. Ionescu. Adaptarea radiofonică: Oana Cristea Grigorescu. Regia artistică: Gavriil Pinte. În distribuţie: Angel Rababoc, Valentin Teodosiu, Daniela Ioniţă, Cristian Iacob, Dan Codreanu, Mircea Constantinescu, Nicolae Cristian, Tomi Cristin, Ion Haiduc, Daniel Popescu, Vasile Toma, Violeta Berbiuc, Gavriil Pinte, Janina Dicu, Oana Cristea Grigorescu, Patricia Prundea, Ema Stere, Attila Vizauer. Regia de montaj: Florin Bădic și Radu Verdeş. Regia de studio: Janina Dicu. Inginer de sunet: Mădălin Cristescu. Regia muzicală: Stelică Muscalu. Redactor: Oana Cristea Grigorescu.

Spectacolul a fost audiat în avanpremieră marți, 28 noiembrie, de la ora 16.00, la clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucureşti.

taximetrist afis

Taximetrist de noapte la New York – se arată în comunicatul de presă al premierei, semnat de Oana Cristea Grigorescu – consemnează o etapă reală din viața autorului, fuga din țară în 1987, obținerea statutului de refugiat politic și aventura supraviețuirii și găsirii unui rost în SUA, la New York. La originea piesei Taximetrist de noapte la New York stă un volum omonim de memorialistică publicat în anul 2000, precedat de două piese de teatru cu același subiect. Semnalată ca monodrama cu voci verité, piesa convoacă personaje reale întâlnite în timpul celor 6 ani petrecuți ca taximetrist la New York, rememorează episoade trăite pe străzile Babilonului (după cum numește autorul orașul) din care trasează harta suferințelor și luptei pentru păstrarea verticalității interioare a exilatului în lumea americană. Piesa discută reversul clișeelor despre America tuturor posibilităților și este înainte de toate o istorie subiectivă a imigrantului dezrădăcinat. Regizorul Gavriil Pinte vede în piesa lui Mircea M. Ionescu o poveste de viață atemporală, a tuturor imigranților, a dezrădăcinaților porniți în căutarea unei vieți mai bune, confruntați cu propriile limite dar și cu sistemul social concurențial nemilos al Americii/Occidentului. Spectacolul nostru se vrea, în fond, o pagină despre supraviețuire și demnitate umană.”

Vă propun să ascultăm un interviu, realizat de colega mea Oana Cristea Grigorescu, cu domnul Mircea M. Ionescu, autorul piesei Taximetrist de noapte la New York”.

Alte recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic în perioada 3–17 decembrie 2017, fragmente audio-video din spectacole în noua ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic. Realizator: DOMNICA ȚUNDREA.

Pentru noua ediție multimedia, cu numărul 124, a RTNR, accesați pagina Revista Teatrului Național Radiofonic.

Edițiile anterioare ale Revistei Teatrului Național Radiofonic, începând de la prima ediție multimedia (4–10 noiembrie 2013), pot fi accesate urmând linkurile din pagina Arhiva Revistei TNR.

revista-teatrului-national-radiofonic-multimedia1

siglA RTNRRevista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru.

Pe acest site găsiți informații la zi, comentarii, cronici de teatru radiofonic, sinteze referitoare la istoria teatrului la microfon, emisiuni de teatru și fragmente audio-video din spectacole radiofonice.

logo revista teatrala radio

Vezi: arhiva Revistei Teatrului Național Radiofonic

costintuchilaREVISTA TNRalexandru repan,avanpremieră,diana mihailopol,domnica tundrea,dramaturgie poloneză,premiera,Quo vadis,Sienkiewicz,teatru radiofonic,teatru serial
                                      Teatrul Naţional Radiofonic prezintă în premieră, marți, 5 decembrie, de la ora 20.00, la Radio România Cultural: ”Taximetrist de noapte la New York” de Mircea M. Ionescu. Adaptarea radiofonică: Oana Cristea Grigorescu. Regia artistică: Gavriil...