program teatru radiofonic 25 martie_8 aprilie 2018

Eveniment teatral

Centenarul Unirii Basarabiei cu România

Pe 27 martie 2018 aniversăm 100 de la Unirea Basarabiei cu România.

biografii memorii tnrTeatrul Naţional Radiofonic a realizat două spectacole-document, intitulate ”Lumină pentru Basarabia” şi ”27 martie 1918 – Întoarcerea acasă”, producţii radiofonice pe care le-a prezentat, în avanpremieră, la audiţia cu public care a avut loc la Ramada Bucharest Majestic Hotel, luni, 19 martie 2018. Cu această ocazie, Mariana Onceanu, jurnalistă  de la Chişinău, a vorbit despre implicarea  sa  în alcătuirea celor două scenarii care au stat la baza spectacolelor.

”Lumină pentru Basarabia” şi ”27 martie 1918 – Întoarcerea acasă”, două spectacole radiofonice făcute în urma unei documentări riguroase a jurnalistei Mariana Onceanu, care pentru scrierea scenariilor a folosit Procesele-verbale ale şedinţelor Sfatului Ţării, în ediţia îngrijită de Ion Ţurcanu, ”Studii istorice” de Iurie Colesnic, amintiri şi scrisori rămase de la Constantin Stere, Pantelimon Halippa, Onisifor Ghibu, Ion Inculeţ, Anton Crihan, Gherman Pântea şi alte personalităţi cu un rol hotărâtor în Unirea Basarabiei cu România acum 100 de ani. 

prezentare eveniment 19 martie

Audiție, Hotel Ramada Majestic, București, 19 martie 2018

La audiţia cu public de la Ramada Bucharest Majestic Hotel, a participat şi Ambasadorul Republicii Moldova în România, Excelenţa Sa, domnul Mihai Gribincea.

Alte recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic în perioada 25 martie–8 aprilie 2018, fragmente audio-video din spectacole în noua ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic. Realizator: COSTIN MANOLIU.

Pentru noua ediție multimedia, cu numărul 127, a RTNR, accesați pagina Revista Teatrului Național Radiofonic.

Edițiile anterioare ale Revistei Teatrului Național Radiofonic, începând de la prima ediție multimedia (4–10 noiembrie 2013), pot fi accesate urmând linkurile din pagina Arhiva Revistei TNR.

revista-teatrului-national-radiofonic-multimedia1

siglA RTNRRevista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru.

Pe acest site găsiți informații la zi, comentarii, cronici de teatru radiofonic, sinteze referitoare la istoria teatrului la microfon, emisiuni de teatru și fragmente audio-video din spectacole radiofonice.

logo revista teatrala radio

Vezi: arhiva Revistei Teatrului Național Radiofonic

costintuchilaREVISTA TNR1918,Anton Crihan,basarabia,biografii memorii,Constantin Stere,Gherman Pântea,Ion Inculeţ,Mariana Onceanu,Onisifor Ghibu,Pantelimon Halippa,teatrul national radiofonic,Unirea Basarabiei cu Romania
Eveniment teatral Centenarul Unirii Basarabiei cu România Pe 27 martie 2018 aniversăm 100 de la Unirea Basarabiei cu România. Teatrul Naţional Radiofonic a realizat două spectacole-document, intitulate ”Lumină pentru Basarabia” şi ”27 martie 1918 – Întoarcerea acasă”, producţii radiofonice pe care le-a prezentat, în avanpremieră, la audiţia cu public care a avut loc la Ramada Bucharest Majestic Hotel,...