Eveniment teatral 

Radio România organizează, în perioada 4 – 9 iunie 2018, cea de a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic, Grand Prix Nova, manifestare ce se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române.

57 de producții din 23 de ţări, de pe patru continente îşi vor disputa nouă trofee la Grand Prix Nova 2018, distincţii dedicate celor trei secţiuni: Drama, Short Forms şi, din acest an și categoria Binaural. Din Australia și Malaiezia, până în Canada şi Statele Unite, festivalul cartografiază Europa pentru a ajunge în Iran și Georgia, spectacolele prezente la Bucureşti oferind  o panoramă a stilisticilor şi reperelor culturale la nivel mondial.

Festivalul Grand Prix Nova şi-a consolidat reputaţia în mediul internaţional ca susţinător al experimentului în creaţia radiofonică, iar originalitatea producţiilor selectate în competiţie validează inovaţia în creația de gen  din întreaga lume. În an centenar, primim la Bucureşti în festival un număr record de participanţi dornici să trăiască nu numai emoţiile concursului, ci şi experienţa întâlnirii cu profesioniştii creaţiei radiofonice în secțiunea atelierelor Workshop – History Makes the future/1918 – 2018 a century of Nations. Anul acesta Grand Prix Nova găzduiește atelierele EBU Radio Drama Workshops, deschise participanților la festival, se menţionează în comunicatul de presă al evenimentului.

Programul complet  poate fi consultat pe site-ul www.grandprixnova.ro.

Radio România îşi onorează în fiecare an actorii, recompensând ingredientul esențial în reuşita unui spectacol sonor, interpretarea la microfon. Oferim anual, în cadrul ceremoniei de premiere a competiţiei internaţionale Grand Prix Nova, distincţii pentru interpretările cele mai valoroase ale stagiunii Teatrului Naţional Radiofonic din anul precedent.

Premiile și  alte recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic în perioada 3–16 iunie 2018, fragmente audio-video din spectacole în noua ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic. Realizator: IRINA SOARE.

Pentru noua ediție multimedia, cu numărul 129, a RTNR, accesați pagina Revista Teatrului Național Radiofonic.

Edițiile anterioare ale Revistei Teatrului Național Radiofonic, începând de la prima ediție multimedia (4–10 noiembrie 2013), pot fi accesate urmând linkurile din pagina Arhiva Revistei TNR.

revista-teatrului-national-radiofonic-multimedia1

siglA RTNRRevista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru.

Pe acest site găsiți informații la zi, comentarii, cronici de teatru radiofonic, sinteze referitoare la istoria teatrului la microfon, emisiuni de teatru și fragmente audio-video din spectacole radiofonice.

logo revista teatrala radio

Vezi: arhiva Revistei Teatrului Național Radiofonic

costintuchilaREVISTA TNRgrand prix nova,ion marin sadoveanu,teatrul national radiofonic
Eveniment teatral  Radio România organizează, în perioada 4 – 9 iunie 2018, cea de a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic, Grand Prix Nova, manifestare ce se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române. 57 de producții din 23 de ţări, de pe patru continente îşi...