program teatru radiofonic 9_16 martie 2014

Eveniment teatral

shylock1

Duminică, 9 martie, de la ora 19.00, la Radio România Cultural, vă invităm să reascultaţi o montare-eveniment: Shylock de Gareth Armstrong, un one man show în interpretarea actorului Ion Caramitru.

Montare distinsă cu Premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic, la cea de a XX-a ediţie a Galei Premiilor Uniter, Shylock de Gareth Armstrong vă prilejuieşte întâlnirea cu o echipă de profesionişti ai teatrului contemporan. Textul dramatic este semnat de actorul şi scriitorul britanic Gareth Armstrong, una dintre vocile cele mai distincte ale dramaturgiei momentului. Traducerea este semnată de criticul de teatru Marian Popescu, iar adaptarea şi regia artistică aparţin actorului Răzvan Popa.

ion caramitru shylock

Ion Caramitru

„Shylock, textul dramatic al lui Gareth Armstrong reprezintă o călătorie în universul shakesperian, o îmbinare de autobiografie, memorialistică, legende teatrale şi analiză spectacologică, amestecând realul şi fantasticul, elemente romantice şi detalii burleşti, drama amară şi accentele de comedie… Cu acest rol pe măsura talentului său copleşitor, Ion Caramitru revenea spectaculos, în decembrie 2011, la Teatrul Naţional Radiofonic, dând viaţă unui one man show care îi prilejuieşte actorului dezlănţuiri, frenezii, treceri bruşte de la tragism la bufonerie, apropieri ingenioase ori ieşiri din matcă, în care graniţa dintre luciditate şi nebunie îşi pierde delimitările’’, considera Domnica Ţundrea, redactorul spectacolului şi coordonatorul acestui proiect.

Shylock de Gareth Armstrong , duminică, 9 martie, începând cu ora 19.00, la Radio Romania Cultural, spectacol dedicat maestrului Ion Caramitru, la aniversare.

Alte recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic, fragmente audio-video din spectacole, în noua ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic. Realizator: Irina Soare.

Pentru noua ediție multimedia, a șaptesprezecea, a RTNR, accesați pagina Teatrul Național Radiofonic, secțiunea Revista Teatrului Național Radiofonic.

revista teatrului national radiofonic multimedia

siglA RTNRRevista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru.

Pe acest site găsiți informații la zi, comentarii, cronici de teatru radiofonic, sinteze referitoare la istoria teatrului la microfon, emisiuni de teatru și fragmente audio-video din spectacole radiofonice.

costintuchilaREVISTA TNRaniversare ion caramitru,ion caramitru,irina soare,mihail sebastian,revista teatrului național radiofonic,rra,rrc,shylock de gareth armstrong,strainul de camus,valeriu sîrbu,victor rebengiuc
Eveniment teatral Duminică, 9 martie, de la ora 19.00, la Radio România Cultural, vă invităm să reascultaţi o montare-eveniment: Shylock de Gareth Armstrong, un one man show în interpretarea actorului Ion Caramitru. Montare distinsă cu Premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic, la cea de a XX-a ediţie a Galei Premiilor...