program teatru radiofonic 31 martie_6 aprilie 2014

Evocare Gina Patrichi

ne auzim la majesticLuni, 31 martie, de la ora 11.00, la Clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucureşti, Teatrul Național Radiofonic vă propune o Evocare Gina Patrichi.

gina patrichi evocare teatrul radiofonic

Gina Patrichi

Costin Tuchilă – coordonatorul proiectului – vă invită să ascultaţi un spectacol din Fonoteca de Aur: Vocea umană de Jean Cocteau, în interpretarea actriţei Gina Patrichi. O înregistrare difuzată în premieră în 12 decembrie 1982, în regia lui Titel Constantinescu.

Gina Patrichi s-a născut pe 8 martie 1936 la Bucureşti. Pe 18 martie s-au împlinit 20 de ani de la trecerea sa în lumea de dincolo, la doar 58 de ani. Dar un actor nu dispare odată cu retragerea din această viaţă pământească. Cei care au văzut-o pe Gina Patrichi la teatru sau în filme nu au uitat-o. Începând din 1964 şi până în 1991, la ultima sa imprimare cu Tango de Mrożek, Gina Patrichi a jucat la teatrul radiofonic peste 150 de roluri.

Scrisă în 1928 de Jean Cocteau, Vocea umană este un monolog dramatic care răsfrânge o mulţime de nuanţe ale sufletului omenesc. Pe calea undelor poate fi ascultat marţi, pe 1 aprilie, de la ora 19.00, la Radio România Cultural.

gina patrichi in vocea umana de jean cocteau costin tuchila

Întâlnirea de luni, 31 martie, de la Clubul Ramada-Majestic din Bucureşti are un caracter aparte, fiind un prilej de evocare a Ginei Patrichi. Participă fiica actriţei, Oana Anagnoste şi scriitoarea Annie Muscă.

annie musca oana anagnoste lansare volum dan puican 13 decembrie 2013

Oana Anagnoste, Annie Muscă

Pe Gina Patrichi o puteţi asculta şi duminică, 6 aprilie, de la ora 14.00, la Radio România Cultural, când se va difuza spectacolul Echilibru fragil de Edward Albee. Adaptare radiofonică de Andrei Sireteanu. Regia artistică: Silviu Jicman. În distribuţie, alături de Gina Patrichi, îi veţi recunoaşte pe George Constantin, Gheorghe Cozorici, Marga Barbu, Simona Bondoc, Irina Mazanitis. Regia de studio: Mihai Barta. Regia muzicală: Timuş Alexandrescu. Regia tehnică: ing. Andrei Sireteanu. Înregistrare din anul 1983.

Alte recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic, fragmente audio-video din spectacole, în noua ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic. Realizator: Costin Manoliu.

Pentru noua ediție multimedia, a douăzecea, a RTNR, accesați pagina Teatrul Național Radiofonic, secțiunea Revista Teatrului Național Radiofonic.

revista teatrului national radiofonic multimedia

siglA RTNRRevista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru.

Pe acest site găsiți informații la zi, comentarii, cronici de teatru radiofonic, sinteze referitoare la istoria teatrului la microfon, emisiuni de teatru și fragmente audio-video din spectacole radiofonice.

costintuchilaREVISTA TNRannie muscă,calderon de la barca,echilibru fragil albee,gina patrichi,horea popescu,horia lovinescu moartea unui artist,ne auzim la majestic,ramada majestic,rcomandări din programul teatrului radiofonic,revista tnr,teatru la microfon,teatru la romania actualități
Evocare Gina Patrichi Luni, 31 martie, de la ora 11.00, la Clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucureşti, Teatrul Național Radiofonic vă propune o Evocare Gina Patrichi. Gina Patrichi Costin Tuchilă – coordonatorul proiectului – vă invită să ascultaţi un spectacol din Fonoteca de Aur: Vocea umană de Jean Cocteau, în interpretarea actriţei Gina...