program teatru radiofonic 14_27 aprilie 2014

teatru radiofonic pentru copiiPremieră

Luni, 14 aprilie, de la ora 11.00, la Clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucureşti, vă invităm să ascultaţi în premieră spectacolul Inimă de piatră de Wilhelm Hauff, unul dintre cei mai îndrăgiţi scriitori germani din prima jumătate a veacului 19, care – deşi a trăit doar 25 de ani – a fost un deschizător de drumuri în proza germană, abordând mai multe genuri literare. A scris povestiri umoristico-fantastice, nuvele cu accente de satiră social-politică şi poveşti pentru copii.

inima-de-piatra wilhelm hauff tnr copii vasile manta

Basmul Inimă de piatră are un puternic caracter educativ. Eroul principal trece cu bine prin tot felul de întâmplări neaşteptate. Morala este aceea că orice obstacol poate fi depăşit prin efort, voinţă şi perseverenţă.

Inimă de piatră de Wilhelm Hauff, luni 14 aprilie de la ora 11.00, la Clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucureşti şi în premieră radiofonică, luni 21 aprilie de la ora 9.05, la Radio România Actualităţi. Traducerea şi dramatizarea: Ion Lucian. Regia artistică:premiera tnr Vasile Manta. În distribuţie actori ai Teatrului Excelsior din Bucureşti: Paula Sorescu Lucian, Cristian Nicolaie, Annemary Ziegler, Petre Lupu, Robert Radoveanu, Ciprian Cojenel, Robert Robert Emmanuel şi Violeta Berbiuc. Regia de montaj: Bogdan Golovei şi Monica Wilhelm. Regia de studio: Janina Dicu. Regia muzicală: George Marcu. Redactor şi producător: Irina Soare.

biografii memorii tnrÎn acest an, Praznicul Învierii Domnului Iisus Hristos este sărbătorit la Radio România Cultural prin redifuzareadocumentarelor artistice realizate în anii 2009–2011, de regizorul Nicolae Mărgineanu şi scenaristul Ion-Costin Manoliu, închinate Cuviosului Mărturisitor Arsenie Boca.

Cele saşe producţii radiofonice vor putea fi ascultate atât dimineaţa – de la ora 5.00, cât şi seara – de la ora 21.00, sub genericul „Biografii, memorii”:

• Marţi, 15 aprilie – Liturghia Cerească de la Sâmbăta

• Miercuri, 16 aprilie – Botezul lacrimilor

• Joi, 17 aprilie – Sfântul şi omul cavernelor

• Vineri, 18 aprilie – Suişul Muntelui

• Sâmbătă, 19 aprilie – Primii paşi pe Cărarea Împărăţiei

• Duminică, 20 aprilie – Taina Iubirii.

arsenie boca

Arsenie Boca

Cel care a dat glas şi viaţă învăţăturilor şi trăirilor unui om îndumnezeit a fost actorul Mihai Bica. Echipa de creaţie: Stelică Muscalu – regia muzicală, Luiza Mateescu şi Mirela Georgescu – regia tehnică, Milica Creiniceanu – regia de studio, Magda Duţu – producător.

Alte recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic, fragmente audio-video din spectacole, în noua ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic. Realizator: Costin Manoliu.

Pentru noua ediție multimedia, a douăzeci și doua, a RTNR, accesați pagina Teatrul Național Radiofonic, secțiunea Revista Teatrului Național Radiofonic.

revista teatrului national radiofonic multimedia

siglA RTNRRevista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru.

Pe acest site găsiți informații la zi, comentarii, cronici de teatru radiofonic, sinteze referitoare la istoria teatrului la microfon, emisiuni de teatru și fragmente audio-video din spectacole radiofonice.

costintuchilaREVISTA TNRarsenie boca,chipul lui dumnezeu,danton de camil petrescu,inimă d epiatraă,mihai bica,mircea albulescu,paul stratilat,premieră la teatrul radiofonic pentru copii,sîmbăta de sus,taina iubirii,teatru radiofonic program,teatrul excelsior,vasile manta
Premieră Luni, 14 aprilie, de la ora 11.00, la Clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucureşti, vă invităm să ascultaţi în premieră spectacolul Inimă de piatră de Wilhelm Hauff, unul dintre cei mai îndrăgiţi scriitori germani din prima jumătate a veacului 19, care – deşi a trăit doar 25 de ani...