programul teatrului national radiofonic 8_15 iunie 2014 rtr

Premieră absolută

nicolae sirius insomniile lui gregor pusa roth dorel visan

Joi, 12 iunie 2014, de la ora 19.00, în premieră absolută la Radio România CulturalInsomniile lui Gregor de Nicolae Sirius, spectacol realizat cu sprijinul Societăţii Comerciale Teletext din Slobozia. Adaptare radiofonică de Puşa Roth. Regia artistică: Vasile Manta.

sigla mica tnrUn prilej de a-i auzi pe calea undelor pe Dorel Vişan, Virgil Ogăşanu, Mihai Constantin, Maia Morgenstern, Petre Lupu, Mihai Niculescu şi Daniela Ioniţă. Muzica şi regia muzicală: George Marcu. La vioară: Marian Grigore. Regia de montaj: Dana Lupu şi Florina Istodor. Regia de studio: Janina Dicu.

Redactorul acestei producţii radio, Costin Tuchilă, ne propune piesa lui Nicolae Sirius ca fiind o parabolă despre libertatea individului în regimuri totalitare. Textul e inspirat de trăirile personale ale autorului, combinate imaginativ cu trimiteri la mituri şi figuri universale, ceea ce îi conferă un plus de expresivitate.

Nicolae Sirius

Nicolae Sirius

Poet şi dramaturg, Nicolae Sirius, născut în 1950 la Lupşanu, în judeţul Călăraşi, a plecat din România în 1986. A trăit şase luni într-un lagăr din Austria. În 1995 a ajuns în Germania, iar câţiva ani mai târziu s-a stabilit în Japonia. E căsătorit cu o valoroasă pianistă japoneză, Hiroko Minakami.

A debutat cu poezie în 1968. Ultimul său volum apărut în România, în 2013, se intitulează Amintirile unui însingurat.

Insomniile lui Gregor de Nicolae Sirius, adaptare radiofonică de Pușa Roth. Regia artistică: Vasile Manta – fragment

Alte recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic, fragmente audio-video din spectacole, în noua ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic. Realizator: Costin Manoliu.

Pentru noua ediție multimedia, a douăzeci și noua, a RTNR, accesați pagina Teatrul Național Radiofonic, secțiunea Revista Teatrului Național Radiofonic.

revista teatrului national radiofonic multimedia

siglA RTNRRevista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru.

Pe acest site găsiți informații la zi, comentarii, cronici de teatru radiofonic, sinteze referitoare la istoria teatrului la microfon, emisiuni de teatru și fragmente audio-video din spectacole radiofonice.

Vezi: arhiva Revistei Teatrului Național Radiofonic

costintuchilaREVISTA TNRamintirile unui însingurat,caragiale tren de plăcere,complot,dorel vișan,exil,literatura romana in exil,moliere,nicolae sirius,premiera absolută insomniile lui gregor,pusa roth,revista teatrului național radiofonic,s c teletext srl slobozia,scoala bărbaților,scriitori din australia
Premieră absolută Joi, 12 iunie 2014, de la ora 19.00, în premieră absolută la Radio România Cultural: Insomniile lui Gregor de Nicolae Sirius, spectacol realizat cu sprijinul Societăţii Comerciale Teletext din Slobozia. Adaptare radiofonică de Puşa Roth. Regia artistică: Vasile Manta. Un prilej de a-i auzi pe calea undelor pe Dorel Vişan, Virgil Ogăşanu,...