teatrul national radiofonic program 16_22 iunie 2014

Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic „Grand Prix Nova”, ediţia a II-a

Grand Prix Nova 2014

sigla-grand-prix-nova-2014Luni, 16 iunie 2014 începe a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic „Grand Prix Nova”, organizat de Radio România, sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României, eveniment cultural găzduit de Hotelul Continental din Bucureşti.

Festivalul oferă profesioniştilor de radio din întreaga lume un cadru competiţional în care îşi pot prezenta producţiile teatrale. În urma preselecţiei au intrat în concurs 44 de spectacole radiofonice din 21 de ţări. Juriul este prezidat de scriitorul şi regizorul italian Idalberto Fei. România e reprezentată în juriu de criticul de teatru Cristina Modreanu şi de Domnica Ţundrea, redactor şi producător la Teatrul Naţional Radiofonic.

Festivalul îşi deschide porţile luni, 16 iunie, la ora 11.00, cu o conferinţă de presă la Hotelul Continental din București.

Promo

sigla-grand-prix-nova-2014

România participă la acest festival concurs, Grand Prix Nova, cu spectacolele Apus de soare. Impresii – scenariul şi regia: Ilinca Stihi, Bacchanalia de Goran Stefanovski, în regia lui Mihai Lungeanu şi Metamorfoza după nuvela cu acelaşi titlu de Franz Kafka, scenariul şi regia Ion Andrei Puican.

Pentru iubitorii de teatru radiofonic care nu pot fi prezenţi în perioada 16–22 iunie 2014 în sălile de audiţie de la Hotelul Continental din Bucureşti, toate spectacolele pot ascultate accesând adresa de internet: www.eteatru.ro

Scenariile sunt traduse în limba engleză.

Gala de premiere va avea loc sâmbătă, 21 iunie, de la ora 17.00, la Palatul Elisabeta din Bucureşti. Premiile vor fi înmânate de Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României.

Tot atunci, vor fi acordate în premieră şi Premiile Teatrului Naţional Radiofonic pentru cei mai buni actori în spectacolele realizate în stagiunea 2013.

Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină: Rodica Mandache, pentru rolul Anița din spectacoleleAniţa Nandriş-Cudla: Amintiri din viaţă şi Aniţa Nandriş-Cudla: 20 de ani în Siberia.

Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină: Vlad Ivanov, pentru rolul EL din Patru povestiri de Petre Barbu.

Premiul pentru debut: Ana Maria Bălescu, pentru rolul din Nopţile gri ale pisicii albastre de Emil Cătălin Neghină.

Alte recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic, fragmente audio-video din spectacole, în noua ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic. Realizator: Costin Manoliu.

Pentru noua ediție multimedia, a treizecea, a RTNR, accesați pagina Teatrul Național Radiofonic, secțiunea Revista Teatrului Național Radiofonic.

revista teatrului national radiofonic multimedia

siglA RTNRRevista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru.

Pe acest site găsiți informații la zi, comentarii, cronici de teatru radiofonic, sinteze referitoare la istoria teatrului la microfon, emisiuni de teatru și fragmente audio-video din spectacole radiofonice.

Vezi: arhiva Revistei Teatrului Național Radiofonic

costintuchilaREVISTA TNRana maria bălescu,aureliu busuioc,grand prix nova,hotel continental,hronicul găinarilor,ionel teodreanu,lorelei,ou,ou de aur,revista tnr
Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic „Grand Prix Nova”, ediţia a II-a Luni, 16 iunie 2014 începe a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic „Grand Prix Nova”, organizat de Radio România, sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României, eveniment cultural găzduit de Hotelul Continental...