programul teatrului national radiofonic 2_9 nov 2014

fnt on air

Duminică, 2 noiembrie, de la ora 19.00, la Radio România Cultural, un spectacol radiofonic inclus în programul Festivalului Naţional de Teatru – Secțiunea ON AIR: Molière de Mihail Bulgakov, în regia lui Mihai Pascal, o înregistrare din anul 1974, care ne dă prilejul întâlnirii pe calea undelor cu mari actori ai scenei româneşti: Radu Beligan, Mircea Şeptilici, Fory Etterle, Clody Bertola, Virgil Ogăşanu, Melania Cârje, Victor Ştrengaru.

premiera tnrTeatrul Naţional Radiofonic vă invită luni, 3 noiembrie 2014, de la ora 11.00, la Clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucureşti, unde are loc audiţia cu public a spectacolului Pietroiul de Ana-Maria Bamberger şi Cristoph M. Bamberger. Adaptarea radiofonică şi regia artistică sunt semnate de Cezarina Udrescu.

pietroiul de ana maria bamberger christoph bamberger

Spectacolul va fi difuzat în premieră marţi, 4 noiembrie, de la ora 19.00, la Radio România Cultural.

ana maria bamberger

Ana-Maria Bamberger

Montarea, o monodramă în registru comic, prezintă situaţia neprevăzută în care se găseşte un bărbat, blocat în drumul său spre serviciu de un pietroi apărut într-o dimineaţă în faţa garajului, fără nicio explicaţie logică.

Cel care dă viaţă sonoră personajului este actorul Petre Lupu, care va onora cu prezenţa sa întâlnirea de la Majestic.

Alte recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic în perioada 2–9 noiembrie 2014, fragmente audio-video din spectacole, în noua ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic. Realizator: Costin Manoliu.

Pentru noua ediție multimedia, a patruzecea, a RTNR, accesați pagina Teatrul Național Radiofonic, secțiunea Revista Teatrului Național Radiofonic 2.

Edițiile anterioare ale Revistei Teatrului Național Radiofonic, din perioada 4 noiembrie 2013–28 septembrie 2014, pot fi citite în pagina Teatrul Național Radiofonic, secțiunea Revista Teatrului Național Radiofonic.

revista teatrului national radiofonic multimedia

siglA RTNRRevista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru.

Pe acest site găsiți informații la zi, comentarii, cronici de teatru radiofonic, sinteze referitoare la istoria teatrului la microfon, emisiuni de teatru și fragmente audio-video din spectacole radiofonice.

Vezi: arhiva Revistei Teatrului Național Radiofonic 

costintuchilaREVISTA TNRmihail bulgakov,mircea șeptilici,moliere,o noapte furtunoasă de caragiale sica alexandrescu,on air,ovidiu,Petre Lupu,pietroiul de ana maria bamberger,program teatru radiofonic,radu beligan,revista tnr
  Duminică, 2 noiembrie, de la ora 19.00, la Radio România Cultural, un spectacol radiofonic inclus în programul Festivalului Naţional de Teatru – Secțiunea ON AIR: Molière de Mihail Bulgakov, în regia lui Mihai Pascal, o înregistrare din anul 1974, care ne dă prilejul întâlnirii pe calea undelor cu mari...