program teatru radiofonic 25 ian_1 febr 2015

cool mihai ispirescu teatru radiofonic

premiera tnrInvitaţie la Majestic

Teatrul Naţional Radiofonic vă invită luni, 26 ianuarie 2015, de la ora 11.00, la clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucureşti, unde va avea loc audiţia cu public a premierei cu piesa Cool de Mihai Ispirescu, cu Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Marius Rizea, Ion Haiduc, Mircea Constantinescu, Daniela Marcu şi Ionne auzim la majestic Mărgescu în distribuţie.

Colega noastră, Domnica Ţundrea, care a realizat adaptarea radiofonică, ne-a spus că piesa Cool de Mihai Ispirescu ne înfăţişează o lume derizorie şi absurdă, alcătuind un tablou sugestiv al unei societăţi viciate. Stilul dramaturgului, amestec de satiră, farsă şi comedie politică, se conturează a fi în descendenţă caragialiană, dar şi sub influenţa lui Teodor Mazilu.

mihai ispirescu

Mihai Ispirescu

Spectacolul regizat de Vasile Manta accentuează ideea de manipulare, senzaţia că lumea e un teatru de păpuşi manevrate iscusit. Actorii, cu talentul lor, însufleţesc caractere pitoreşti, valorificând dialogul viu, acţiunea dinamică, ritmul alert.

Premiera radiofonică cu piesa Cool de Mihai Ispirescu este programată luni, 26 ianuarie, de la ora 23.05, la Radio România Actualităţi.

Fragment din spectacolul Cool de Mihai Ispirescu

Alte recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic în perioada 25 ianuarie–1 februarie 2015, fragmente audio-video din spectacole în noua ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic. Realizator: Costin Manoliu.

Pentru noua ediție multimedia, a patruzeci și noua, a RTNR, accesați pagina Teatrul Național Radiofonic, secțiunea Revista Teatrului Național Radiofonic 2.

Edițiile anterioare ale Revistei Teatrului Național Radiofonic, din perioada 4 noiembrie 2013–28 septembrie 2014, pot fi citite în pagina Teatrul Național Radiofonic, secțiunea Revista Teatrului Național Radiofonic.

revista teatrului national radiofonic multimedia

siglA RTNRRevista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru.

Pe acest site găsiți informații la zi, comentarii, cronici de teatru radiofonic, sinteze referitoare la istoria teatrului la microfon, emisiuni de teatru și fragmente audio-video din spectacole radiofonice.

Următoarea ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic va apărea sâmbătă, 31 ianuarie 2015.

logo revista teatrala radioVezi și: „Cool” de Mihai Ispirescu – o comedie spumoasă, în premieră la Teatrul Naţional Radiofonic, articol de Domnica Țundrea

Vezi: arhiva Revistei Teatrului Național Radiofonic 

costintuchilaREVISTA TNRcaragiale ionescu ghibericon,cool,d-ale carnavalului,declarații de iubire,domnica tundrea,eminescu,in memoriam cristian munteanu,ion haiduc,magda duțu,mihai ispirescu,mircea constantinescu,radu beligan,ramada majestic,teodor mazilu,vasile manta
  Invitaţie la Majestic Teatrul Naţional Radiofonic vă invită luni, 26 ianuarie 2015, de la ora 11.00, la clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucureşti, unde va avea loc audiţia cu public a premierei cu piesa Cool de Mihai Ispirescu, cu Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Marius Rizea, Ion Haiduc, Mircea...