program teatru radiofonic 4_10 mai 2015

-ne-auzim-la-majestic-proiect-tnr

Ziua de luni e dedicată întâlnirii de la Hotelul Ramada Majestic, de pe Calea Victoriei din Bucureşti. Luni, 4 mai 2014, de la ora 11.00, Teatrul Național Radiofonic vă propune să ascultați în avanpremieră spectacolul Dialog imaginar cu Anton Pann, scenariu radiofonic de Pușa Roth, cu muzică originală de George Marcu, în regia artistică a lui Vasile Manta. În rolul lui Anton Pann: Mihai Mălaimare. În distribuție: Mircea Constantinescu, Iulia Dumitru, Marius Călugărița, Ion Mărgescu, Ioana Calotă, Julieta Strâmbeanu Weigel, Cristian Simion. Redactor și producător: Costin Tuchilă. Coloana sonoră: Vasile Manta. Regia de montaj: Florina Istodor. Regia de studio: Janina Dicu și Renata Rusu. Muzica originală şi regia muzicală: George Marcu. La cobză: Mihai Călușaru. La vioară: Marian Grigore.

teatru radiofonic pusa roth

Cu amănunte Costin Tuchilă – redactor şi producător

60 povesti noi ion caramitru victor rebengiuc mariana mihut

În fiecare zi, de luni până vineri,  de la ora 17.50, sub genericul A fost odată ca niciodată, Victor Rebengiuc vă spune o poveste la Radio România Cultural.

teatru radiofonic serialPe aceleaşi lungimi de undă, seara de la 21.30, teatru radiofonic serial:

– luni, ultimul episod din varianta radiofonică a romanului Europolis de Jean Bart, cu George Constantin, Octavian Cotescu, Gina Patrichi, Valeriu Seciu şi Tamara Buciuceanu în rolurile principale.

– de marţi şi până vineri, serialul intitulat Madame Sans-Gene după Victorien Sardou, în regia lui Constantin Moruzan. O înregistrare din 1961, cu Virginica Romanovschi, Septimiu Sever, Constantin Lungeanu, Ionescu Gion şi Nicolae Botez în distribuţie.

Alte recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic în perioada 4–10 mai 2015, fragmente audio-video din spectacole în noua ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic. Realizator: Costin Manoliu.

Pentru noua ediție multimedia, a șaizecea și una, a RTNR, accesați pagina Teatrul Național Radiofonic, secțiunea Revista Teatrului Național Radiofonic 1.

Edițiile anterioare ale Revistei Teatrului Național Radiofonic, din perioada 4 noiembrie 2013–28 septembrie 2014, pot fi citite în pagina Teatrul Național Radiofonic, secțiunea Revista Teatrului Național Radiofonic 2.

 revista-teatrului-national-radiofonic-multimedia1

siglA RTNRRevista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru.

Pe acest site găsiți informații la zi, comentarii, cronici de teatru radiofonic, sinteze referitoare la istoria teatrului la microfon, emisiuni de teatru și fragmente audio-video din spectacole radiofonice.

Următoarea ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic va apărea sâmbătă, 9 mai 2015.

logo revista teatrala radio

Vezi: arhiva Revistei Teatrului Național Radiofonic 

costintuchilaREVISTA TNRanton pann de pușa roth,auditie majestic,costin tuchilă,george marcu,lucian blaga,mihai mălaimare,program teatru radiofonic mai 2015,pusa roth,radu penciulescu,revista tnr,saptamana enescu la teatrul national radiofonic,strainul de camus,tulburarea apelor

Ziua de luni e dedicată întâlnirii de la Hotelul Ramada Majestic, de pe Calea Victoriei din Bucureşti. Luni, 4 mai 2014, de la ora 11.00, Teatrul Național Radiofonic vă propune să ascultați în avanpremieră spectacolul Dialog imaginar cu Anton Pann, scenariu radiofonic de Pușa Roth, cu muzică originală de George...