teatru radiofonic program mai 2015

uniter

Eveniment teatral: Gala Premiilor UNITER 

Luni, 25 mai 2015, de la ora 21.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti are loc Gala Premiilor UNITER, în care vor fi premiate cele mai bune spectacole, cei mai buni actori, regizori şi scenografi ai anului trecut.

Nominalizările pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic realizat în anul 2014 sunt:

  • Fantomele din Canterville, după Oscar Wilde. Scenariul şi regia: Ilinca Stihi.
  • Henric al V-lea de William Shakespeare, în regia lui Attila Vizauer.
  • Metamorfoza după Franz Kafka. Scenariul şi regia: Ion Puican. 

Pentru a XXIII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru: Monica Andronescu, Mircea Morariu şi Maria Zărnescu.

Desfăşurarea Galei va putea fi urmărită la Radio România Cultural, luni 25 mai 2015, începând cu ora 21.30.

ne auzim la majesticInvitaţie la Majestic

Teatrul Naţional Radiofonic vă invită luni, 25 mai 2015, de la ora 11.00, la Hotelul Ramada Majestic de pe Calea Victoriei din Bucureşti, unde are loc audiţia cu public a premierei cu piesaAtenţie, se-nchid uşile! de Sorin Petrescu, un fervent colaborator al teatrului la microfon, încă din 1982, contribuind la succesul unor emisiuni de umor precum „Ora veselă” sau „Răcnetul Carpaţilor”.

Sorin Petrescu este şi un prolific autor de scenarii pentru televiziune sau de texte pentru Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”. A publicat un volum de schiţe umoristice şi două romane.

atentie se  nchid usile

Spectacolul radiofonic Atenţie, se-nchid uşile! poate fi ascultat în premieră la Radio România Actualităţi, joi, 28 mai 2015, de la ora 23.05. O comedie de limbaj şi de situaţie, totodată o satiră la adresa făţărniciei, ipocriziei şi prostiei.

Tamara Buciuceanu Botez

Tamara Buciuceanu Botez

În rolul principal: Tamara Buciuceanu Botez, secondată de Dorina Lazăr, Dorel Vişan şi Mihai Mălaimare. Regia artistică: Vasile Manta. Redactor: Mircea Zăvoianu. Regia de studio: Janina Dicu şi Renata Rusu. Regia muzicală: Patricia Prundea. 

Alte recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic în perioada 25–31 mai 2015, fragmente audio-video din spectacole în noua ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic. Realizator: Costin Manoliu.

Pentru noua ediție multimedia, a șaizecea și patra, a RTNR, accesați pagina Teatrul Național Radiofonic, secțiunea Revista Teatrului Național Radiofonic 1.

Edițiile anterioare ale Revistei Teatrului Național Radiofonic, din perioada 4 noiembrie 2013–28 septembrie 2014, pot fi citite în pagina Teatrul Național Radiofonic, secțiunea Revista Teatrului Național Radiofonic 2.

 revista-teatrului-national-radiofonic-multimedia1

siglA RTNRRevista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru.

Pe acest site găsiți informații la zi, comentarii, cronici de teatru radiofonic, sinteze referitoare la istoria teatrului la microfon, emisiuni de teatru și fragmente audio-video din spectacole radiofonice.

Următoarea ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic va apărea sâmbătă, 30 mai 2015.

logo revista teatrala radio

Vezi: arhiva Revistei Teatrului Național Radiofonic 

costintuchilaREVISTA TNRdorel vișan,dorina lazăr,hector berlioz,hemingway,premii uniter,sorin petrescu,tamara buciuceanu,teatru radiofonic
Eveniment teatral: Gala Premiilor UNITER  Luni, 25 mai 2015, de la ora 21.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti are loc Gala Premiilor UNITER, în care vor fi premiate cele mai bune spectacole, cei mai buni actori, regizori şi scenografi ai anului trecut. Nominalizările pentru cel mai bun spectacol de...