teatru radiofonic program

Eveniment teatral

grand prix nova 2015 afis

În perioada 1–6 iunie 2015, s-a desfăşurat, la Bucureşti, cea de a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic „Grand Prix Nova”, organizat de Radio România, sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale, Principesa Moştenitoare Margareta a României. Dedicat inovării în arta spectacolului radiofonic, evenimentul a adunat companii de radiodifuziune dar şi creatori independenţi din 28 de ţări de pe toate continentele, care au prezentat în categoria Radio Drama ori Short Forms, 50 de producţii radiofonice. 

Vă oferim fragmente din conferinţa de presă a evenimentului, desfăşurată în Sala „Nicolae Grigorescu” a Hotelului Continental din Bucureşti. Festivitatea a fost deschisă de doamna Oltea Şerban Pârâu, director Centrul Cultural Media – Radio Romania.

Detalii despre producţiile care au urcat pe podiumul celei de a treia ediţii a Festivalului internaţional „Grand Prix Nova”, precum şi informaţii legate de artiştii care au primit distincţii pentru Cea mai bună interpretare masculină, Cea mai bună interpretare feminină şi Premiul pentru debut la Teatrul Naţional Radiofonic în anul 2014,  veţi putea citi în ediţia de duminică, 14 iunie 2015, a emisiunii Revista Teatrului Naţional Radiofonic, realizată de Magda Duţu.

biografii memorii tnrLa Radio România Cultural, în fiecare dimineaţă, de la ora 5.00, vă invităm să ascultaţi spectacole-document, difuzate sub genericul „Biografii, memorii”. În acest flux, săptămâna viitoare, veţi regăsi biografiile unor capodopere ale literaturii din spaţiul slav dar şi ale culturii universale. Iată, în ordine titlurile săptămânii 8–14 iunie 2015:

Luni: Anton Pavlovici Cehov: Unchiul Vania. Scenariu radiofonic de Leonida Teodorescu.

Marţi: Nikolai Vasilievici Gogol: Nasul. Scenariu radiofonic de Leonida Teodorescu

Miercuri: Nikolai Vasilievici Gogol: Suflete moarte. Scenariu radiofonic de Leonida Teodorescu

Joi: Feodor Dostoievski: Crimă şi pedeapsă. Scenariu radiofonic de Leonida Teodorescu

Vineri: Lev Tolstoi: Război şi pace. Scenariu radiofonic de Mihai Stoian. Sâmbătă: Alexei Tolstoi: Calvarul

Duminică: Maxim Gorki: Azilul de noapte. Scenariu radiofonic de Magdalena Boiangiu.

Alte recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic în perioada 7–14 iunie 2015, fragmente audio-video din spectacole în noua ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic. Realizator: Irina Soare.

Pentru noua ediție multimedia, a șaizecea și șasea, a RTNR, accesați pagina Teatrul Național Radiofonic, secțiunea Revista Teatrului Național Radiofonic 1.

Edițiile anterioare ale Revistei Teatrului Național Radiofonic, din perioada 4 noiembrie 2013–28 septembrie 2014, pot fi citite în pagina Teatrul Național Radiofonic, secțiunea Revista Teatrului Național Radiofonic 2.

 revista-teatrului-national-radiofonic-multimedia1

siglA RTNRRevista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru.

Pe acest site găsiți informații la zi, comentarii, cronici de teatru radiofonic, sinteze referitoare la istoria teatrului la microfon, emisiuni de teatru și fragmente audio-video din spectacole radiofonice.

Următoarea ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic va apărea sâmbătă, 13 iunie 2015.

logo revista teatrala radio

Vezi: arhiva Revistei Teatrului Național Radiofonic 

costintuchilaREVISTA TNRcristian munteanu,evantaiul,g b shaw,grand prix nova 2015,o femeie cu bani,program teatru radiofonic,revista tnr,unchiul vania

Eveniment teatral În perioada 1–6 iunie 2015, s-a desfăşurat, la Bucureşti, cea de a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic „Grand Prix Nova”, organizat de Radio România, sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale, Principesa Moştenitoare Margareta a României. Dedicat inovării în arta spectacolului radiofonic, evenimentul a adunat...