program teatru radiofonic 4_11 octombrie 2015

La mulţi ani, Mircea Albulescu!

Mircea Albulescu

Duminică 4 octombrie 2015, actorul Mircea Albulescu împlineşte 81 de ani. Născut la Bucureşti, absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1956, la clasa profesoarei Aura Buzescu, a jucat la Teatrul Municipal, Teatrul de Comedie şi Teatrul Naţional din Bucureşti; a avut peste 70 de roluri în filme.

La Teatrul Naţional Radiofonic a întruchipat mai mult de 300 de personaje, teatrul la microfon fiind şi subiectul tezei sale de doctorat. Poet şi prozator, Mircea Albulescu a fost profesor la Universitatea de Teatru şi Film din Bucureşti în perioada 1985–2005.

Radio România Cultural vă invită duminică, 4 octombrie, de la ora 19.00, să ascultați Ultimul pact de Oana Maria Cajal, în regia lui Gavriil Pinte, cu Mircea Albulescu în rolul principal, secondat de Irina Movilă şi Virgil Ogăşanu, înregistrare din anul 2014.

Cu ocazia împlinirii a 81 de ani, Mircea Albulescu este aniversat de Teatrul Naţional Radiofonic şi prin programarea a patru montări care îl au în distribuţie, la Radio România Actualităţi, de la ora 23.05:

  • Luni, 5 octombrie 2015: Mofturi de Ion Luca Caragiale
  • Marţi, 6 octombrie 2015: Amphitryo de Plaut
  • Miercuri, 7 octombrie 2015: La Vulpea Roşie, muzical de Puşa Roth.
  • Joi, 8 octombrie 2015: Labirintul de Fernando Arrabal.

Alte recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic în perioada 4–11 octombrie 2015, fragmente audio-video din spectacole în noua ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic. Realizator: Costin Manoliu.

Pentru noua ediție multimedia, a șaptezecea, a RTNR, accesați pagina Teatrul Național Radiofonic, secțiunea Revista Teatrului Național Radiofonic 1.

Edițiile anterioare ale Revistei Teatrului Național Radiofonic, din perioada 4 noiembrie 2013–28 septembrie 2014, respectiv 28 septembrie 2014–5 iulie 2015 pot fi citite în pagina Teatrul Național Radiofonic, secțiunile Revista Teatrului Național Radiofonic 3 și Revista Teatrului Național Radiofonic 2.

 revista-teatrului-national-radiofonic-multimedia1

siglA RTNRRevista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru.

Pe acest site găsiți informații la zi, comentarii, cronici de teatru radiofonic, sinteze referitoare la istoria teatrului la microfon, emisiuni de teatru și fragmente audio-video din spectacole radiofonice.

Următoarea ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic va apărea sâmbătă, 10 octombrie 2015.

logo revista teatrala radio

Vezi: arhiva Revistei Teatrului Național Radiofonic 

costintuchilaREVISTA TNRaniversare mircea albulescu,costin manoliu,la vulpea rosie,mircea albulescu 81 ani,revista tnr,teatrul national radiofonic,Ultimul pact de Oana Maria Cajal

La mulţi ani, Mircea Albulescu! Duminică 4 octombrie 2015, actorul Mircea Albulescu împlineşte 81 de ani. Născut la Bucureşti, absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1956, la clasa profesoarei Aura Buzescu, a jucat la Teatrul Municipal, Teatrul de Comedie şi Teatrul Naţional din Bucureşti; a avut peste...