» » Revista Teatrului Național Radiofonic

Revista Teatrului Național Radiofonic

program teatru radiofonic 31 ian_7 febr 2016

elena-negreanu

Elena Negreanu

Teatrul Naţional Radiofonic anunţă cu profund regret încetarea din viaţă a doamnei Elena Negreanu, personalitate marcantă a Societăţii Române de Radiodifuziune, regizor artistic, autoare a unor spectacole de mare fineţe a expresiei radiofonice, dascăl competent şi intelectual de autentică vocaţie.    

Elena Negreanu a murit în seara zilei de marți, 26 ianuarie 2016, la Spitalul Floreasca din București. Născută în 13 februarie 1918, la Iaşi, opt ani mai târziu s-a mutat la Bucureşti, unde, după absolvirea liceului, a frecventat cursul de actorie la clasa reputatei profesoare Beate Fredanov. În anul 1945, este angajată crainic la Radiodifuziunea Română până în anul 1947, când, prin concurs, devine actriţă la Teatrul Naţional. În paralel, la propunerea Aurei Buzescu, intră în activitatea pedagogică, devenind conferenţiar universitar la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică. Din anul 1956, optează pentru activitatea de regizor artistic în Redacţia Teatru a Radiodifuziunii Române, unde montează numeroase spectacole din dramaturgia clasică şi contemporană, naţională şi universală. În anii 2006 şi 2008, a prezentat, în foaierul sălii Radio, două expoziţii de grafică personală, care s-au bucurat de succes din partea publicului şi a criticii de specialitate.

Din creaţia radiofonică a doamnei Elena Negreanu, Teatrul Național Radiofonic va difuza duminică, 7 februarie, la ora 19.00 la Radio România Cultural, Fiul preşedintelui de Eva Curie.

In memoriam  Cristian Munteanu

cristian munteanu regie teatru radiofonic adunarea femeilor 2003

Duminică, 31 ianuarie 2016 se împlinesc 8 ani de la trecerea la Domnul a regizorului Cristian Munteanu, o personalitate culturală care, prin spectacolele de teatru la microfon pe care le-a realizat, a marcat teatrul românesc transmis pe calea undelor în ultima jumătate de secol.

Marţi, 2 februarie, de la ora 20.00, la România Cultural, Teatrul Naţional Radiofonic vă invită să ascultaţi spectacolul Îngâmfata plăpămăreasă sau Cocoană sunt de Costache Caragiale, în regia artistică a lui Cristian Munteanu, cu Boris Petrof, Virginia Mirea, Dorina Chiriac, George Ivaşcu, Eugen Cristea, Marius Gâlea, Ion Arcudeanu în distribuţie.

În amintirea colegului nostru, Cristian Munteanu, o mărturie sonoră din emisiunea Declaraţii de iubire, realizată de Magda Duţu în anul 2002.

Alte recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic în perioada 31 ianuarie–7 februarie 2016, fragmente audio-video din spectacole în noua ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic. Realizator: COSTIN MANOLIU.

Pentru noua ediție multimedia, a optzecea și treia a RTNR, accesați pagina Revista Teatrului Național Radiofonic 1.

Edițiile anterioare ale Revistei Teatrului Național Radiofonic, din perioada 4 noiembrie 2013–28 septembrie 2014, respectiv 28 septembrie 2014–5 iulie 2015 pot fi citite în pagina Teatrul Național Radiofonic, secțiunile Revista Teatrului Național Radiofonic 3 și Revista Teatrului Național Radiofonic 2.

revista-teatrului-national-radiofonic-multimedia1

siglA RTNRRevista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru.

Pe acest site găsiți informații la zi, comentarii, cronici de teatru radiofonic, sinteze referitoare la istoria teatrului la microfon, emisiuni de teatru și fragmente audio-video din spectacole radiofonice.

Următoarea ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic va apărea sâmbătă, 6 februarie 2016.

logo revista teatrala radio

Vezi: arhiva Revistei Teatrului Național Radiofonic

costintuchilaREVISTA TNRam fost dusman al poprului,costin manoliu,cristian munteanu,dada cabaret,fuchsiada,geamandura tudor musatescu,magda duțu,premiere teatru radiofonic,revista tnr,suflete moarte,urmuz
Elena Negreanu Teatrul Naţional Radiofonic anunţă cu profund regret încetarea din viaţă a doamnei Elena Negreanu, personalitate marcantă a Societăţii Române de Radiodifuziune, regizor artistic, autoare a unor spectacole de mare fineţe a expresiei radiofonice, dascăl competent şi intelectual de autentică vocaţie.     Elena Negreanu a murit în seara zilei de marți,...
Revista Teatrală RadioUn proiect Radio România Cultural2019