program teatru radiofonic 4_11 mai 2014

Eveniment teatral

uniter premii si nominalizarile 2014

Luni, 28 mai 2014, la Palatul Culturii din Târgu Mureş, s-a desfăşurat cea de-a XXII-a ediţie a Galei premiilor Uniter. Trei producţii de teatru radiofonic au fost nominalizate şi au concurat la titlul de Cel mai bun spectacol radiofonic al anului 2013. Juriul, format din criticii de teatru: Andreea Dumitru, Sebastian-Vlad Popa şi Ionuţ Sociu, a selecţionat spectacolele:

Aniţa Nandriş-Cudla – Amintiri din viaţă şi Aniţa Nandriş-Cudla – 20 de ani în Siberia, regia artistică: Petru Hadârcă,

Două nuvele de Mihail Bulgakov: Ştergarul cu cocoş şi Beregata de oţel, dramatizarea radiofonică şi regia artistică: Diana Mihailopol

Belvedere de Ana-Maria Bamberger, adaptarea radiofonică şi regia artistică: Cezarina Udrescu.

doua nuvele bulgakov

Premiul pentru Cel mai bun spectacol radiofonic al anului 2013 a fost acordat producţiei Două nuvele de Mihail Bulgakov: Ştergarul cu cocoş şi Beregata de oţel. „Montarea alătură două nuvele ale scriitorului rus Mihail Bulgakov, publicate între anii 1925–1926, în volumul Însemnările unui tânăr medic – două cazuri medicale grave şi oarecum neaşteptate pentru tânărul doctor, proaspăt absolvent al facultăţii, repartizat la spitalul din satul Muriino, două experienţe umane încărcate de emoţii, trăiri, semnificaţii, presărate cu gânduri interioare de o intensitate aparte…’’ considera Domnica Ţundrea, redactorul spectacolului şi coordonatorul acestui proiect.

Alte recomandări din programul Teatrului Național Radiofonic, fragmente audio-video din spectacole, în noua ediție a Revistei Teatrului Național Radiofonic. Realizator: Irina Soare.

Pentru noua ediție multimedia, a douăzeci și patra, a RTNR, accesați pagina Teatrul Național Radiofonic, secțiunea Revista Teatrului Național Radiofonic.

revista teatrului national radiofonic multimedia

siglA RTNRRevista Teatrului Național Radiofonic este singura emisiune publicistică de actualitate teatrală, cu rol informativ şi de promovare a producţiilor Teatrului Naţional Radiofonic şi a evenimentelor teatrale în care este implicată Redacţia Teatru.

Pe acest site găsiți informații la zi, comentarii, cronici de teatru radiofonic, sinteze referitoare la istoria teatrului la microfon, emisiuni de teatru și fragmente audio-video din spectacole radiofonice.

costintuchilaREVISTA TNRedvard grieg,irina soare,nicolae neagoe,program teatru radiofonic,tnr,voltaire,zadig

Eveniment teatral Luni, 28 mai 2014, la Palatul Culturii din Târgu Mureş, s-a desfăşurat cea de-a XXII-a ediţie a Galei premiilor Uniter. Trei producţii de teatru radiofonic au fost nominalizate şi au concurat la titlul de Cel mai bun spectacol radiofonic al anului 2013. Juriul, format din criticii de teatru:...